Hoe maak je het deurbeslag schoon?

Heeft u wel eens geteld hoe vaak een deur open en dicht wordt gedaan? Een deur is een veelgebruikt voorwerp in huis. Vuil en bacteriën worden elke keer weer op uw deurklink gesmeerd. Daarom genoeg reden om de deur regelmatig goed schoon te maken. Hoe maakt u bijvoorbeeld het deurbeslag schoon?

Deurbeslag schoonmaken kan heel simpelweg met een vochtige doek en het juiste schoonmaakmiddel. Wilt u het deurbeslag wat grondiger aanpakken, dan kunt u het deurbeslag polijsten of het grondig aanpakken met een anti-aanslagmiddel voor deurklinken. Het verschilt per type deurbeslag hoe deze grondige aanpak het beste uitgevoerd kan worden.

Tips voor een glinsterend deurbeslag

Het schoonmaken van deurbeslag is niet heel ingewikkeld, maar vereist wel even de nodige tekst en uitleg. Het zou jammer zijn als er kringen en vlekken op het deurbeslag komen. Hoe goedbedoeld de schoonmaakbeurt ook was. Daarom 5 tips voor een schoon en mooi deurbeslag:

  1. Kies een vriendelijk schoonmaakmiddel: deurbeslag is vaak gevoelig voor bijtende zuren. Kies daarom voor een neutraal en niet-agressief schoonmaakmiddel. Dan is het een kwestie van vochtige doek, schoonmaakmiddel en poetsen maar.
  2. Droog het deurbeslag na: na het schoonmaken van het deurbeslag is het belangrijk om het deurbeslag droog te wrijven. Zo blijven er geen kringetjes of spetters in het materiaal staan.
  3. Maak altijd direct schoon: net onkruid gewied, maar toch met uw vieze handen de deur opengedaan? Maak het deurbeslag altijd direct schoon wanneer het zichtbaar vies is geworden. Zo voorkomt u kringvorming in het deurbeslag.
  4. Maak regelmatig schoon: maak met enige regelmaat schoon. Doe het minimaal één keer in de week, het liefst vaker. Zeker wanneer bepaalde virussen in de lucht hangen, is het belangrijk om extra vaak de deurklinken en deurposten schoon te maken.
  5. Desinfecteer met alcohol: heerst er een griep of ander soort virus, dan is het wijs om het deurbeslag goed schoon te maken met een desinfecteermiddel dat alcohol bevat. Alcohol doodt bacteriën en dat is precies wat nodig is bij het bestrijden van de ziektekiem.

Allerlei deuren en deurbeslagen

Bent u op zoek naar een nieuwe deur en zoekt u ook passend deurbeslag? Bij de Deurengigant bent u aan het juiste adres voor deuren op maat. Deuren op maat, voor een kleine prijs.

Wij bieden u een professionele montage service. Wij meten deuren in en monteren deze door het hele land (behalve op de waddeneilanden).

Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.

De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Wilt u weten wat het monteren van uw deur kost? Plaats uw deur in het winkelmandje. Daar tonen wij meteen onze montageprijs.

 
 
 
 
Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl