Advies

Een deur bestellen doet u niet dagelijks. Daarom bieden wij u advies en tips bij het bestellen van de deuren die u nodig heeft.

Stompe deur of opdekdeur?

In de regel zijn er twee typen deuren: de stompe deur en de opdekdeur. Buitendeuren zijn in de regel altijd stompe deuren. Deze zijn minder inbraakgevoelig. Bij binnendeuren bepaalt het kozijn of u een stompe deur of een opdekdeur nodig heeft. Heeft u een ‘diepe’ sponning dan is deze alleen geschikt voor een stompe deur.

De juiste draairichting kiezen

Heeft u een linksdraaiende deur of een rechtsdraaiende deur nodig?

De draairichting bepaalt u als volgt:

Ga zo voor de deur staan dat u de deur naar u toe trekt bij het openen.

-       Hangen de scharnieren aan de linkerkant, dan is de deur linksdraaiend

-       Hangen de scharnieren aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend.

Welke maat moet ik bestellen?

Bij een stompe deur

Meet de binnenkant (breedte en hoogte) van het kozijn. Omdat er vaak maatverschillen zijn, moet de breedte op drie plaatsen worden gemeten (onder, midden en boven) en de hoogte op twee plaatsen (links en rechts). Voor het bepalen van de maat van de deur trekt u  5 mm. af van zowel de breedte als van de hoogte van de sponningmaat.

Bij een opdekdeur

Meet de breedte van de bestaande deur zonder de opdekrand en meet de hoogte inclusief de opdekrand. Indien u geen bestaande deur heeft kunt u ook de maat bepalen aan de hand van de sponning van het kozijn. Meet de hoogte op van de binnenkant van de sponning en tel hier 12 mm. bij op. Meet vervolgens de breedte op van de sponning.

Scharnieren voor opdekdeuren nodig?

Alle opdekdeuren worden voorzien van boringen voor de scharnieren. Wanneer u een deur vervangt zijn de scharnieren vaak oud of beschadigd. Het is dan verstandig om bij het bestellen van uw deuren bijpassende scharnieren aanschaffen. U heeft dan direct alle materialen in huis.

Het kiezen van beslag

Alle deuren in onze webshop zijn zonder beslag. Het kiezen van beslag is een kwestie van smaak. Tijdens het bestelproces maakt u zelf een keuze welk beslag u op uw deuren wilt hebben. Alle benodigde materialen (schroeven en gebruiksaanwijzing) worden standaard meegeleverd.

Kleuradvies

Het kiezen van de juiste kleur is voor een belangrijk deel een kwestie van smaak. Realiseert u zich dat donkere deuren omzoomd door witte randen een bijzonder effect geven. De deuren worden een eyecatcher in uw interieur. Wanneer u kiest voor een deur afgelakt in een wittint, is het mooi om de muur juist in een donkere tint te schilderen. Zo komt de deur helemaal tot zijn recht.

Onderhoudsadvies

Het is belangrijk jaarlijks de verflaag van uw buitendeur te controleren. Breng verf aan waar dat nodig is. Zo houdt u extra lang plezier van uw buitendeur. Bij buitendeuren die regelmatig en langdurig blootgesteld worden aan zonlicht, adviseren wij om de deur af te werken met een licht reflecterende kleur.

Montage-advies

Bent u een ervaren klusser, dan is het waarschijnlijk geen probleem om zelf de bestelde deuren te bewerken, af te hangen, te voorzien van accessoires en eventueel te lakken.

Wilt u liever dat alles in een keer gedaan wordt door een vakman, dan kunt u gebruik maken van onze unieke montageservice. U hoeft nergens meer naar om te kijken. Nadat de deuren bij u thuis zijn bezorgd komt een vakkundige deurmonteur bij u thuis. Hij monteert alle deuren netjes en compleet. Lees hier meer over onze montageservice.

De nieuwe deur is in het vizier. Vol enthousiasme heeft u de deur samengesteld in ons configuratiemenu. U kunt niet wachten tot de deur er eíndelijk is. Maar toch zit u met een knoop in uw maag. Want als het aan uw tijdschema of twee linkerhanden ligt, blijft de nieuwe deur in zijn verpakking gewikkeld.

Bespaar tijd en moeite, maak gebruik van onze montageservice voor de nieuwe deuren. Onze vakkundige monteurs komen bij u langs om de deur perfect te monteren.

Montageservice deuren: zo werkt het

De montageservice is eenvoudig te regelen. Wanneer u de deur bestelt in het configuratiemenu, kunt u als laatste optie de montageservice aanvinken. In het winkelmandje verschijnt direct de prijs, zo weet u exact waar u aan toe bent.

Nadat de nieuwe deur bij ons magazijn geleverd is, nemen wij contact met u op om een geschikte datum te prikken voor de montage van de deur.

Enkele aandachtspunten:

  • Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.
  • Wij meten deuren in én monteren deuren, door het hele land. Met uitzondering van de waddeneilanden.
  • De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Zelf monteren?

Als u uw deuren zelf wilt monteren, dan kunt u hieronder naar de montage instructies van de desbetreffende deuren:

Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl