Hoeveel speling moet een deur hebben?

Een nieuwe deur opmeten is een taak die heel nauwkeurig uitgevoerd dient te worden. Hoe de deur precies opgemeten moet worden, kunt u in dit artikel vinden. Nadat de deur precies is opgemeten, is het altijd raadzaam om een aantal centimeter van de opgemeten maat af te trekken. Zo ontstaat er speling. Dit zorgt ervoor dat de deur zonder twijfel goed in het kozijn kan draaien.

Hoeveel speling moet een deur hebben? Dit verschilt per hoogte en per breedte. Voor beide maten wordt er een andere spelingruimte gehanteerd.

Speling in de hoogte en breedte

Wilt u een deur op maat bestellen bij de Deurengigant, dan is het belangrijk om rekening te houden met de speling. Hierdoor past de deur eenvoudig in het kozijn.

  • Speling deur hoogte: Wij adviseren een speling van 7 mm in de hoogte. Dit komt neer op ongeveer 2 mm aan de bovenkant van de deur en 5 mm aan de onderkant van de deur.
  • Speling deur breedte: wanneer u de speling van de deur in de breedte wilt berekenen, dan komt het neer op 5 mm in de breedte. Ongeveer 1.5mm hangzijde en 3.5mm aan de sluitzijde.
  • Wij adviseren de volgende berekening voor het bepalen van de speling: sponningmaat (binnenmaat van het kozijn) – 5mm (breedte) / 7mm (hoogte).

Ontwerp uw eigen deur

Een nieuwe deur is vaak nodig omdat deze echt aan vervanging toe is. Bij de Deurengigant kunt u deuren in standaardformaat en deuren op maat bestellen. Bepaal zelf het type deur, de kleur, de maten en het deurbeslag.

De deur kunt u zelf plaatsen, of u kunt het overlaten aan onze vakkundige monteurs. Zo heeft u nergens omkijken meer naar en kunt u in een mum van tijd profiteren van de nieuwe deur.

Wij bieden u een professionele montage service. Wij meten deuren in en monteren deze door het hele land (behalve op de waddeneilanden).

Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.

De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Wilt u weten wat het monteren van uw deur kost? Plaats uw deur in het winkelmandje. Daar tonen wij meteen onze montageprijs.

 
 
 
 
Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl