Hoeveel speling moet een deur hebben?

Een nieuwe deur opmeten is een taak die heel nauwkeurig uitgevoerd dient te worden. Hoe de deur precies opgemeten moet worden, kunt u in dit artikel vinden. Nadat de deur precies is opgemeten, is het altijd raadzaam om een aantal centimeter van de opgemeten maat af te trekken. Zo ontstaat er speling. Dit zorgt ervoor dat de deur zonder twijfel goed in het kozijn kan draaien.

Hoeveel speling moet een deur hebben? Dit verschilt per hoogte en per breedte. Voor beide maten wordt er een andere spelingruimte gehanteerd.

Speling in de hoogte en breedte

Wilt u een deur op maat bestellen bij de Deurengigant, dan is het belangrijk om rekening te houden met de speling. Hierdoor past de deur eenvoudig in het kozijn.

  • Speling deur hoogte: Wij adviseren een speling van 7 mm in de hoogte. Dit komt neer op ongeveer 2 mm aan de bovenkant van de deur en 5 mm aan de onderkant van de deur.
  • Speling deur breedte: wanneer u de speling van de deur in de breedte wilt berekenen, dan komt het neer op 5 mm in de breedte. Ongeveer 1.5mm hangzijde en 3.5mm aan de sluitzijde.
  • Wij adviseren de volgende berekening voor het bepalen van de speling: sponningmaat (binnenmaat van het kozijn) – 5mm (breedte) / 7mm (hoogte).

Ontwerp uw eigen deur

Een nieuwe deur is vaak nodig omdat deze echt aan vervanging toe is. Bij de Deurengigant kunt u deuren in standaardformaat en deuren op maat bestellen. Bepaal zelf het type deur, de kleur, de maten en het deurbeslag.

De deur kunt u zelf plaatsen, of u kunt het overlaten aan onze vakkundige monteurs. Zo heeft u nergens omkijken meer naar en kunt u in een mum van tijd profiteren van de nieuwe deur.

De nieuwe deur is in het vizier. Vol enthousiasme heeft u de deur samengesteld in ons configuratiemenu. U kunt niet wachten tot de deur er eíndelijk is. Maar toch zit u met een knoop in uw maag. Want als het aan uw tijdschema of twee linkerhanden ligt, blijft de nieuwe deur in zijn verpakking gewikkeld.

Bespaar tijd en moeite, maak gebruik van onze montageservice voor de nieuwe deuren. Onze vakkundige monteurs komen bij u langs om de deur perfect te monteren.

Montageservice deuren: zo werkt het

De montageservice is eenvoudig te regelen. Wanneer u de deur bestelt in het configuratiemenu, kunt u als laatste optie de montageservice aanvinken. In het winkelmandje verschijnt direct de prijs, zo weet u exact waar u aan toe bent.

Nadat de nieuwe deur bij ons magazijn geleverd is, nemen wij contact met u op om een geschikte datum te prikken voor de montage van de deur.

Enkele aandachtspunten:

  • Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.
  • Wij meten deuren in én monteren deuren, door het hele land. Met uitzondering van de waddeneilanden.
  • De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Zelf monteren?

Als u uw deuren zelf wilt monteren, dan kunt u hieronder naar de montage instructies van de desbetreffende deuren:

Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl