Deurmaten & afmetingen: Hoe zit dat nou?

Bezoek de website of de showroom van Deurengigant waar je vele mogelijkheden kunt verkennen voor een nieuwe deur naar wens. Geen deur en voorkeur is hetzelfde. Daarom snappen wij maar al te goed dat je je overrompelt voelt door de hoeveelheid aan informatie. Bij een bezoekje aan de showroom of de website moet je ten alle tijden de deurmaten in jouw achterhoofd houden.

Wij maken het je gemakkelijk en vertellen wat het meest belangrijk is bij het uitzoeken van de afmetingen van de deur. Ook noemen wij andere punten waar je rekening mee moet houden bij jouw zoektocht.

Prijs= deuren afmetingen + materiaal + stijl

Je wilt een nieuwe deur maar weet niet waar te beginnen? Allereerst wil je misschien weten wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwe deur. Zo is de prijs en het uiterlijk van een deur vaak allesbepalend. Er zijn verschillende factoren die meespelen voor de uiteindelijke prijs, zoals de buitendeur of binnendeur maten, de stijl en het materiaal. Er zijn weinig dingen waar je invloed op hebt. Maar het soort materiaal en de stijl van de deur bepaal je zelf. Ga je voor een kamerdeur met glas of een voordeur met glas? Zorg dat de deur een verlengde is van jouw interieur en exterieur en kies voor een stijl die past bij dat wat jij je woning wilt laten uitstralen. Er zijn verschillende deuren denkbaar bij Deurengigant:

Bepaal de buiten- en binnendeur maten en gebruik de configurator

Wanneer je een keuze maakt uit bovenstaande deuren, wordt je vanzelf geleid naar de online configurator. Eén van de eerste stappen in de configurator is het opgeven van de maten van de binnendeuren of buitendeuren. Je kunt hier kiezen uit standaard deurmaten. Want in Nederland zijn er meestal standaard maten om uit te kiezen. Veel deurkozijnen hebben namelijk een standaard deurmaat voor de breedte:

 • Standaard breedte deur: 63 cm
 • Standaard breedte deur: 68 cm
 • Standaard deurbreedte: 73 cm
 • Breedte standaard deur: 78 cm
 • Standaard breedte deur: 83 cm
 • Standaard breedte deur: 88 cm
 • Standaard breedte deur: 93 cm

Daarnaast zijn er ook nog standaard deurmaten voor de hoogte:

 • Standaard deurmaat hoogte: 201,5 cm
 • Standaard maat deur hoogte: 211,5 cm
 • Deur lengte standaard: 231.5 cm

Hoe meet ik in een deur in? 

Maar hoe bepaal je de nieuwe buiten- of binnendeur maten? Wij geven alvast mee dat het meest handige is om gebruik te maken van de deur afmetingen van de huidige deur. Deze meet je als volgt:

 • Stompe deur: meet de hoogte van de oude deur en bepaal de breedte door de meetlat horizontaal langs de bovenzijde van de deur te houden.
 • Opdek deur: een opdekdeur meet je net even anders. Houd hierbij rekening met de opdekrand. Meet de hoogte op door de buitenzijde met oprekrand te meten. Voor de breedte meet je de binnenzijde juist zonder opdekrand. Doe dit opnieuw door de meetlaat horizontaal langs de bovenzijde van de deur te houden.

Wanneer je nog geen deur hebt, maar enkel een kozijn, dan meet je de sponningen op. Omdat dit echter een klus is dat zeer nauwkeurig gedaan moet worden is het een idee om dit over te laten aan een vakman. Onze monteurs draaien hun hand niet om voor deuren opmetingen. Wanneer je dit wenst is een montageservice zelfs ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met de servicedesk van Deurengigant. Na ontvangst is het mogelijk zelf de bestelde deuren te verven. Deuren welke in de grondverf geleverd worden dienen voor de garantie afgelakt te worden.

In deze video leggen wij in een paar eenvoudige stappen uit hoe je een opdekdeur inmeet: 

 

Zo meet je in een stompe deur in:

 

Andere mogelijkheden:

B

Berkvens binnendeur

Berkvens deur

Brandwerende deur

C

CanDo

D

Dubbele deuren binnen

Draaideur kledingkast

 

 

 

O

Openslaande tuindeuren zwart

P

Paneeldeur

 

 

 

 

 

 

 

 

S

Schuifdeuren op maat

Schuifwand binnen

Skantrae deuren

Skantrae buitendeuren

Skantrae voordeur

Stalen taatsdeuren

T

Tuindeuren

W

Walk in closet

 

Reload 🗙