5x tips deuren verven in favoriete kleur

Door je deuren te verven geef je je woning een metamorfose. De deur is de toegang tot de ruimte en het eerste wat je ziet voordat je een kamer binnen komt. Door deze deur te schilderen geef je de hele ruimte een nieuwe sfeer. Bekijk onze tips over deuren verven en laat je inspireren.

Een speels lijnenspel of eenvoud

Deuren zijn vaak in wit of tinten van wit. Pak het eens anders aan. Kies er voor om de deur te verven in een totaal andere kleur. Het is anders, speels en vergt moed.

Hou je toch meer van eenheid? Rust creëren in een ruimte doe je door het spelen met dezelfde kleur. Waar negen van de tien mensen kiezen voor een lichte kleur op de muur en deur, is het ook mogelijk om eenheid te creëren in elk andere kleur. Zolang je ervoor zorgt dat je de muren, wanden én deurkozijnen in dezelfde tint schildert, houd je het rustig in huis. Wanneer het lijnenspel van de kozijnen afsteken kan het gauw druk aan voelen, ondanks dat je overige kleuren rustig houdt.

Zoek een deur uit om te verven

Bij Deurengigant kun je kiezen voor deuren in allerlei soorten en maten wanneer het aankomt op binnendeuren. Wij hebben de volgende binnendeuren en buitendeuren in ons assortiment:

Deuren schilderen – een stappenplan

Voor alle deuren valt iets te zeggen. Kies de deur die het beste past bij je wensen, stijl en persoonlijke smaak. Sommige deuren zijn al voorgegrond, om deze deuren te verven heb je enkel één laag verf nodig voor een totale dekking. Wanneer je kiest voor een specifieke deur uit onze collectie, kun je in de productinformatie lezen in hoeverre een deur is voor- en na behandeld. Wanneer een deur onbehandeld is, gelden de volgende verfinstructies als je de deuren wilt verven:

  • Voordat je de deuren gaat schilderen (of spuiten), maak de deur schoon met warm water en een ontvetter. Gaatjes en scheuren dicht je met een opvulmiddel. Voordat je de deur gaat schilderen haal je het deurbeslag eraf voor een mooier resultaat
  • Is het vulmiddel droog? Dan kun je de deur schuren. Gebruik hiervoor schuurpapier met een lichte korrel zodat er geen beschadigingen ontstaan. Veeg na met een zachte borstel en plak alles waar geen verfkwast over heen mag gaan af met verftape
  • Dan is het tijd om de deur in de grondverf te zetten. Pak een schone verfroller en breng de verf royaal aan. Werk verticaal en van boven naar beneden. Daarna breng je wat verf aan in horizontale richting voor een optimale verdeling. Eindig met lange verticale banen zodat er geen strepen op de deur komen. Daarna is de zijkant van de deur aan de beurt
  • Schuur na wanneer je ziet dat er in de grondverf nog een korreltje te vinden is voor een mooi glad oppervlak
  • Nu kan je de deur verven in je gewenste kleur. Gebruik een lakroller voor verf op waterbasis voor een gelijkmatige laag. Na 16 uur breng je een tweede laag aan voor een goede bescherming tegen krassen en stoten. Verwijder de tape voordat de verf droog is om te voorkomen dat je de lak beschadigd. Na een goede week is de lak volledig uitgehard en kras- en stootvast

Nu je klaar bent met het verven van de deuren kan je genieten van de kleur toevoeging aan de kamer. Let op: zorg bij het bestellen van nieuwe deuren dat je altijd de juiste deurmaten opmeet!

Reload 🗙