Opdekdeur met kozijn: Gebruik de inmeetservice!

Op het gebied van deuren hebben we altijd te maken met een stompe uitvoering of een opdekdeur. Deze deuren verschillen zo op het eerste oog weinig van elkaar. Kijkt u wat langer dan ziet u dat er toch wat verschillen zijn.

Verschillen stompe deur en opdekdeur met houten kozijn

Waar de opdekvariant van een deur voornamelijk wordt gebruikt voor binnendeuren, is dit voor stompe deuren heel anders. Stompe deuren worden zowel binnen als buiten ingezet. In het assortiment van Deurengigant vindt u stompe deuren die:

 • Geheel in het kozijn vallen
 • Worden afgehangen met normale scharnieren
 • Worden zowel binnen- als buitenshuis ingezet

In het assortiment van Deurengigant vindt u opdekdeuren met kozijn die:

 • Gedeeltelijk op het kozijn vallen
 • Worden afgehangen met speciale paumelle scharnieren
 • Voornamelijk binnenshuis worden geplaatst
 • Gemakkelijk te plaatsen zijn
 • Vrijwel geen tocht doorlaten

Bepaal de maten van de kozijn met opdekdeur

Binnendeuren in huis zijn bepalend voor de uitstraling van een ruimte. Doordat opdekdeuren op het kozijn vallen, zal er geen naad te zien zijn tussen de deur en het kozijn. Daardoor ziet de algehele look er veel afgewerkter uit. Voordat u nieuwe opdekdeuren met kozijn aanschaft is het belangrijk dat u de maten bepaalt. Meet voor een opdekdeur met kozijn op een volgende manier:

 • De breedte bepaalt u door de binnenzijde van de oude deur, zonder opdekrand te meten
 • De hoogte bepaalt u door de buitenzijde van de oude deur inclusief opdekrand te meten

In het assortiment van Deurengigant vindt u diverse opdekdeuren met kozijn. We hebben verschillende merken, waaronder de populaire CanDo opdekdeur. Opvallend aan de opdekdeuren is de aanwezigheid van de zichtbare zijkant van de deur. Deze zijkant valt half op het kozijn en half op het opdekkozijn. Het afstellen van een opdekdeur met kozijn is zo gebeurd. Tijdens de montage van opdekdeuren met kozijn kan het zijn dat u merkt dat er iets klemt aan de scharnierzijde of aan de slotzijde. Dit lost u gemakkelijk op door het spitse gedeelte van het scharnier enkele slagen uit het kozijn te draaien wanneer de opdekdeur klemt aan de scharnierzijde. Merkt u dat de opdekdeur met kozijn klemt aan de slotzijde? Dan is het een kwestie van het holle gedeelte van het scharnier in de opdekdeur te draaien. Wanneer de opdekdeuren te ruim hangen, kunt u bovenstaande handelingen juist andersom verrichten.

Onze opdekdeuren met kozijn

In het assortiment van Deurengigant vindt u verschillende opdekdeuren met kozijn. U kunt kiezen voor:

 • Board opdekdeuren met kozijn
 • Barn opdekdeuren met kozijn
 • Luxe binnendeuren met kozijn

We hebben verschillende merken opdekdeuren met kozijn:

 • Svedex opdekdeur met kozijn
 • CanDo kozijn met opdekdeur

Wilt u meer informatie over opdekdeuren met houten kozijn of inspiratie opdoen? Pleeg dan een bezoek aan één van onze showrooms voor advies van onze deurenexpert.

Wij bieden u een professionele montage service. Wij meten deuren in en monteren deze door het hele land (behalve op de waddeneilanden).

Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.

De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Wilt u weten wat het monteren van uw deur kost? Plaats uw deur in het winkelmandje. Daar tonen wij meteen onze montageprijs.

 
 
 
 
Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl