Stompe deuren

cando
svedex
moodplus
skantrae
austriaBreedte
HoogteAlle vermelde prijzen zijn vanaf prijzen. Aanvullende wensen op de configuratie zijn van invloed op de totaalprijs.

Stompe deur kopen: stel zelf samen

Je huis is af, maar één ding ontbreekt nog: een deur. In ons assortiment vind je binnen- en buitendeuren in allerlei kleuren, smaken en uitvoeringen. Weet jij al welke stijl het beste past in je huis? En weet je eigenlijk of je een stompe deur moet afhangen in het huidige deurkozijn? Of heb je een deur met opdekrand nodig? Wij verkopen ze beiden!

Een stompe deur is een deur die volledig in het kozijn valt. Oriënteer je eerst naar de stijl van de deur. Stompe deuren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten stijlen en de opties zijn eindeloos. Ga voor zwart industriële deur of juist voor een witte tijdloze deur. Maak de deur af met bijbehorende accessoires zoals deurbeslag en scharnieren. Kijk vervolgens naar welke maat je nodig hebt en of je een linksdraaiende of een rechtsdraaiende deur hebt. 

Het verschil tussen een stompe deur en een opdekdeur

Kijk eerst goed of je daadwerkelijk een stompe deur nodig hebt. Is de deur een stompe deur, of heb je opdekdeur nodig? Wat is een stompe (binnen)deur precies? Kijk eens naar je huidige deur. Zorgt deze voor een rechte lijn tussen het kozijn en de deur? Dan heb je te maken met een deur die volledig ín het kozijn valt. Bekijk de handige video om te zien wat het verschil is tussen een stompe deur en een opdek deur.

Stel zelf je stompe binnendeur samen

Het assortiment van stompe deuren is zeer breed. Van voordeuren tot achterdeuren en stompe binnendeuren. Bij ons vind je ze allemaal. Precies in de stijl die je mooi vindt. Het leuke is; de finishing touch bepaal jij. Wil je graag glas-in-loodramen, een diepe profilering en een mat geborstelde deurklink. Dat kan. Het is zelfs mogelijk om van draaideuren schuifdeuren te maken!

Stel de stompe (binnen)deuren samen met behulp van de configurator. Doorloop de stappen en geniet van de stompe binnendeur:

  • De (binnen)deur stomp samenstellen Hier kies je voor een standaard of maatwerk deur. Vervolgens kies je de maten van de deur, dus de stompe deur inmeten moet als eerste gebeuren. Nadat je deze hebt ingevuld kun je kiezen voor een type randafwerking. Kies vervolgens de draairichting van de deur
  • Kies vervolgens het merk deur dat je wilt. Je krijgt een overzicht te zien van alle beschikbare merken
  • Kies nieuw deurbeslag, zoals een slot voor de deur. Je kunt ook kiezen voor geen slot
  • Kies een type deurkruk voor de stompe binnendeuren
  • Kies scharnieren voor de stompe binnendeur
  • Kies als laatste een eventuele accessoire zoals bijvoorbeeld een deurkozijn

Ben je er nog niet helemaal uit welke kleur stompe binnendeur het gaat worden bij de witte muur? Kies de juiste kleur deuren bij witte muren. Wij geven je graag advies.

Bij een houten kozijn met stompe deur, valt de binnendeur stomp in zijn geheel in het kozijn en wordt het afgehangen aan scharnieren. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn en wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren. Als je niet precies weet wat je hebt, dan helpen wij je graag bij het maken van een goede keuze. Stuur een foto van je kozijn en deur (de zijkant). Vervolgens ontvang je van ons de benodigde informatie over de deur met stompe randafwerking.

Stompe deuren met glas

Stompe deuren zijn verkrijgbaar met en zonder glas. Stompe deuren met glas zijn er in verschillende varianten. Kies voor stompe deur met blank glas voor veel lichtinval, mat of satijn glas als je geen doorkijk wil maar wel lichtinval of rookglas voor een warme en luxe uitstraling. Stompe deuren zijn ook verkrijgbaar met glas in lood. Deze past goed bij klassieke deuren. In het deurenoverzicht vind je terug welke soorten glas er passen bij de stompe deuren met glas.

Stompe deuren inmeten

Wanneer je een bestaande stompe deur wil vervangen dan is het het makkelijkste om de oude deur op te meten. Heb je geen bestaande deur? Dan leggen we hieronder uit hoe je het beste kunt inmeten.

Hoe bepaal je de breedte van een stompe deur?

Meet de breedte van de sponning op drie punten: boven, onder en in het midden. Haal hier 5 mm van af. Voor een gegronde deur gebruik je de grootst gemeten maten en voor een afgelakte deur de kleinst gemeten maten.

Hoe bepaal je de hoogte van een stompe deur?

Meet de hoogte op drie punten: links, rechts en in het midden van boven naar beneden en haal hier 8 mm van af. Voor een gegronde deur gebruik je weer de grootst gemeten maten en voor een afgelakte deur de kleinst gemeten maten.

Of bekijk de volgende video: 

Inmeet- en montageservice

Kom je er even niet helemaal uit? Of wil je bij voorbaat een afspraak maken met een adviseur voor je binnendeur stomp? Maak dan gebruik van onze inmeetservice. Tegen een kleine vergoeding komen wij langs om de maten van alle deuren in te meten en advies te geven over de nieuwe stompe (binnen)deur.

Na het bestellen van binnendeuren stomp hangt de deur helaas niet in een oogwenk in de juiste scharnieren. Een stompe deur afhangen is soms knap lastig. Geen tijd of mogelijkheid om dit zelf te doen? Wij wel! Maak gebruik van onze montageservice, wij komen graag de deur met stomp design monteren.

Liever een andere deur? Naast stompe deuren vindt u bij Deurengigant ook houten deuren, achterdeuren en nog veel meer!

Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van stompe deuren?

Stompe deuren bieden verschillende voordelen. Ze geven een woning of gebouw een strakke en moderne uitstraling. Omdat ze volledig in het kozijn vallen, zijn er geen uitstekende randen, wat zorgt voor een naadloze overgang tussen deur en muur. Bovendien zijn ze vaak robuuster en bieden ze een betere geluidsisolatie dan hun opdek tegenhangers.

Hoe installeer ik een stompe deur?

Het installeren van een stompe deur vereist enige nauwkeurigheid. Het is belangrijk dat het kozijn waarin de deur wordt geplaatst, recht en haaks is. Hierdoor kan de deur goed sluiten en voorkomt men kieren. Het is raadzaam om bij het plaatsen van een stompe deur een professional in te schakelen, zodat de deur correct wordt gehangen en goed functioneert.

Wat is het prijsverschil tussen stompe deuren en opdekdeuren?

De prijs van stompe deuren kan variëren afhankelijk van het materiaal, de afwerking en de specifieke stijl. Over het algemeen zijn stompe deuren vaak iets duurder dan opdekdeuren vanwege de robuustere constructie en het extra materiaal dat nodig is voor de afwerking. Echter, de exacte prijsverschillen hangen af van de specifieke keuzes en de leverancier.

 

Andere mogelijkheden:

B

Boarddeuren op maat

Boerendeur

Branddeur

Buitendeuren goedkoop

C

CanDo deuren

D

Deuren aanbieding

Deur Skantrae

 

 

 

I

Industriële binnendeur

O

Opdekdeuren goedkoop

Openslaande tuindeuren zwart

 

 

 

 

 

 

 

 

S

Schuurdeur maken

Skantrae buitendeur

Stalen taatsdeuren

Steel look taatsdeur op maat

P

Paneeldeur

T

Tuindeuren

V

Voordeuren Skantrae

W

Walk in closet maken

Hulp nodig bij jouw bestelling? Wij staan voor je klaar!

Onze vakkundige klantenservice helpt je graag bij het bestellen en al je vragen over onze producten.

085 - 210 23 00

Maandag t/m vrijdag van 9:00 - 12:00 en 14:00 - 17:00 uur.

Mail ons

Binnen 2 werkdagen een passend antwoord in je mailbox.

Bezoek onze showrooms

Bezoek onze winkels in Breda, Hoofddorp of Purmerend

Reload 🗙