Opdekdeuren

cando
svedex
moodplus
skantrae
austriaBreedte
HoogteAlle vermelde prijzen zijn vanaf prijzen. Aanvullende wensen op de configuratie zijn van invloed op de totaalprijs.

Opdekdeuren kopen: korting tot 20%

Is je huidige deur aan vervanging toe of past het totaal niet meer bij het nieuwe interieur? Dan is het hoogtijd om je te oriënteren op een nieuwe deur. Bekijk ons assortiment. We hebben een breed gamma aan opdekdeuren. Ideaal als binnendeur én vaak ook op maat te bestellen.

In Nederland werken we met standaard maten. Maar wat als je deur qua maatvoering afwijkt van het gemiddelde. Geen probleem. Voor veel van onze opdekdeuren is maatwerk mogelijk. Naast deze optie voor maatwerk, profiteer je bij ons van de volgende voordelen.

 • Persoonlijk advies
 • Betaalbare prijs
 • Montageservice
 • 3 showrooms in NL

Wat is een opdekdeur?

Deuren zijn in twee varianten verkrijgbaar, stomp en opdek. Lees hier of je een stomp of opdek deur hebt. Een opdekdeur is een deur met een opdekrand. Deze rand valt op het kozijn.

Welke randwerking heb jij nodig? Het zou zonde zijn wanneer je een deur met opdekrand koopt, wanneer blijkt dat je eigenlijk een stompe variant nodig had. Voorkom zo’n situatie en bekijk je huidige deur goed. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn, een stompe deur daarentegen, valt volledig ín het kozijn.

Bekijk onderstaande video waarin we uitleggen wat het verschil tussen een stompe en een opdekdeur is:

Online configurator voor opdekdeuren

Je kunt de opdekdeuren eenvoudig online bestellen. Met behulp van de deuren configurator ontwerp jij een opdekdeur die aan je wensen voldoet. Volg onderstaande stappen en ontvang een overzichtelijke prijsopgave:

 1. Type deur: kies de juiste deur uit en klik op ‘bekijken’. Nu opent de configurator
 2. Samenstellen: kies uit de standaardmaten of kies voor op maat. Vervolgens kies je de maten van de deur, je moet de maten dus eerst opmeten. Nadat je deze hebt ingevuld, kun je kiezen voor een type randafwerking. Kies voor 'opdek' als je een opdekdeur wilt. Kies vervolgens de draairichting van de deur. De draairichting bepaal je door aan de kant te staan waarnaar de deur opent. Zitten de scharnieren rechts, dan heb je een rechtsdraaiende deur.
 3. Kleur: afhankelijk van welke deur je kiest, kun je in sommige gevallen een kleur uitkiezen
 4. Slot: kies vervolgens een slot voor de deur. Je kunt ook kiezen voor geen slot
 5. Deurkruk: kies een type deurkruk voor de opdekdeuren. De keuze is ruim: RVS deurklinken, rozetten, vrij & bezet slot en toiletgarnituur
 6. Scharnieren: kies de juiste scharnier opdekdeur, ook wel paumelle genoemd
 7. Accessoires: kies als laatste een eventuele accessoire zoals bijvoorbeeld een deurkozijn. Dit is niet bij alle deuren een optie

Zoek je naar buitendeuren? Dan raden we altijd stompe deuren aan. Zo kun je bij ons een tuindeur op maat maken. Deze zijn minder inbraakgevoelig en voorzien van stevige anti-diefstal sloten. Ben je op zoek naar nóg meer opties? Wij verkopen opdekdeuren, stompe deuren en zelfs een schuifdeur. Weet jij al wat je wensen zijn? Bekijk ons assortiment en kies de deur uit die bij je interieur past.

Opdekdeuren opmeten

Het is belangrijk dat je de de juiste afmetingen opmeet. Een deur die scheef hangt of klemt is hinderlijk. Uiteraard is een deur altijd tot op zekere hoogte af te schuren, maar liever koop je een deur gewoon direct goed op maat. Dat is het wél van belang dat je maten van de nieuwe deur als volgt opmeet:

 • De hoogte meet je op door de buitenzijde van je oude deur op te meten mét opdekrand
 • De breedte meet je op door de binnenzijde van je oude deur op te meten zonder opdekrand

Meet de maten van de opdekdeur goed op. De opdekdeur opmeten vergt de nodige aandacht. Het is ook mogelijk om bij ons een standaard opdekdeur te bestellen.

Nabehandeling

In ons assortiment vind je diverse merken opdekdeuren. Per merk verschilt het hoeveel werk je zelf nog moet verrichten. De Svedex deuren ontvang je praktisch kant en klaar. Alleen de deurklink mag je nog monteren. Moodplus en Cando deuren moet je nog infrezen en lakken. Ook zul je het slotgat moeten monteren.

Lees hier hoe je een opdekdeur moet monteren. Een handige uitleg inclusief video. Heb je hier hulp bij nodig? Klop dan even aan. We staan zo bij je op de stoep voor een montagebeurt.

Opdekdeur wit

De meeste opdekdeuren zijn binnendeuren. Deze zijn wit van kleur. Opdekdeuren worden meestal wit gegrond geleverd. Kies je voor een Svedex opdekdeur? Dan is deze afgelakt met Svedex Superlak. Hierdoor kun je de opdekdeur direct afhangen en is schilderen niet nodig.

Opdekdeur zwart

We zien steeds vaker zwarte deuren terug in het interieur. Deze industriële deuren zijn een echte trend geworden. Van industriële zwarte opdekdeuren tot strakke, moderne zwarte opdekdeuren. Alles is mogelijk. Voor glasdeuren kies je uit blank, mat of rookglas.

Offerte mogelijkheden

Via een offerte is er nog meer mogelijk. Heb je speciale wensen of wil je losse onderdelen bestellen? Vraag een offerte aan. Je kunt onder andere een offerte aanvragen voor:

 • Brandwerende of geluidswerende vulling deur: heb je een mooie deur gevonden? Dan is het mogelijk om een offerte aan te vragen voor andere vulling.
 • Deurklinken: heb je een losse deurklink nodig? Vraag ook hiervoor een offerte aan.

Wat is het verschil tussen een stompe- en opdekdeur?

Bij een stompe deur is de buitenkant vlak en sluit de deur binnen het kozijn. Bij een opdekdeur heeft de buitenrand een opdekrand. De deur sluit dus op het kozijn.

Welke scharnieren voor een opdekdeur?

De scharnieren die gebruikt worden bij een opdekdeur zijn paumelle scharnieren. Paumelle scharnieren bestaan uit twee onderdelen. Aan de ene kant heeft deze scharnieren een stift en aan de andere kant een gat waar de stift in valt. De meeste opdekdeuren zijn standaard voorzien van paumelleboringen waardoor het afhangen van een opdekdeur makkelijk wordt.

Wat voor soort opdekdeuren verkopen jullie?

Wij verkopen verschillende opdekdeuren, van voordeur tot buitendeur.

Kan ik gebruik maken van de montageservice?

Ja, wij komen de opdekdeur graag bij je monteren. Je kunt hiervoor een afspraak bij ons maken. Wel wordt er een kleine vergoeding gerekend voor de montageservice.

Hulp nodig bij jouw bestelling? Wij staan voor je klaar!

Onze vakkundige klantenservice helpt je graag bij het bestellen en al je vragen over onze producten.

085 - 210 23 00

Maandag t/m vrijdag van 9:00 - 12:00 en 14:00 - 17:00 uur.

Mail ons

Binnen 2 werkdagen een passend antwoord in je mailbox.

Bezoek onze showrooms

Bezoek onze winkels in Breda, Hoofddorp of Purmerend

Reload 🗙