Slotgat

Een deur bestaat uit meerdere onderdelen. Het slotgat is daar een onderdeel van. Sterker nog, bijna elke deur wordt met slotgat afgeleverd. Wel zo makkelijk, want nu hoef je niet meer het slotgat in de deur te frezen.

Heb je deurbeslag mee besteld, dan komt het slotgat goed van pas. Veel mensen kiezen ervoor om een loopslot in het slotgat te monteren. Zo kun je de deur eenvoudig openen en sluiten.

Wat is het verschil tussen een slotgat en krukgat?

In de meeste deuren wordt een slotgat gefreesd. Je ziet letterlijk een langwerpig gat in de deur. Maar, ook een krukgat wordt in de meeste deuren gefreesd. Een deurkruk kan hier vervolgens eenvoudig ingezet worden. 

Hoe meet je de hoogte van een krukgat? 

Zit een slotgat standaard in de deur?

Bij Deurengigant zit het slotgat vaak standaard in de deur, afhankelijk van het merk en serie. Selecteer een deur en bekijk in de beschrijving of deze is voorzien van een slotgat of andere boringen. In de meeste gevallen is de deur ook al voorzien van een gemonteerd slot. Let hier wel goed op bij het bestellen van de deur. Sommige deuren kun je namelijk mét slotgat, maar zonder slot bestellen. Een slot wil je in de meeste gevallen standaard in één van de volgende deuren:

Wat voor deurbeslag past in een slotgat?

Bij Deurengigant kun je diverse soorten deurbeslag kiezen. Wil je alleen een loopslot of wil je de binnendeur ook echt op slot kunnen doen? In ons assortiment vind je onder andere deze type deurbeslag:

  • Deurklinken
  • Deurklinken met vrij- en bezet knop
  • Kastsloten
  • WC slot 
  • Dag en nacht slot
  • Sleutelrozetten
  • RVS toilet garnituur

Maak in de configurator je deur compleet. Nadat je de juiste deur hebt gekozen, zie je in de configurator exact hoe de deur standaard afgeleverd wordt en wat je nog extra mee kunt bestellen.

Lees ook:

Reload 🗙