5x tips voor het kiezen van de juiste deur

Hoe kies ik de juiste deur? 5x tips

Een nieuwe deur bestellen, dat stellen we vaak zo lang mogelijk uit. Maar waarom eigenlijk? Misschien is voor u de reden wel: te veel keus. En dat begrijpen wij. Er zijn ontzettend veel deuren in omloop. Hoe kies je de juiste deur?

Deze tips helpen u verder bij het kiezen van de juiste deur. Doorloop de tips en ontdek welke deur bij uw wensen aansluit:

1. Binnendeur of buitendeur.

Een eerste stap, die geheel logisch is. Let goed op of elke deur wel geschikt is voor de juiste omstandigheden. Buitendeuren zijn speciaal behandeld, waardoor bestand is tegen alle weersomstandigheden. Een tuindeur is bijvoorbeeld óók een buitendeur, met een zelfde behandelprocedure.

Welke soorten binnendeuren verkopen wij?

 • Luxe binnendeuren
 • Industriële deuren
 • Brandwerende deuren
 • Boarddeuren
 • Barndeuren
 • Afgelakte deuren

Welke type buitendeuren verkopen wij?

 • Voordeuren
 • Achterdeuren
 • Tuindeuren
 

2. Kies de juiste stijl
Bij een modern interieur past natuurlijk geen elegante glas-in-lood deur. Tenminste, in de meeste gevallen kiezen mensen hier niet voor. Kies de stijl die bij uw interieur past. In de linkerkant van het menu vindt u de stijlen: tijdloos, modern, klassiek, barn en steellook. Wanneer u hierop filtert, verschijnen alleen de gekozen stijldeuren in beeld.

3. Wel of geen glas?
Wel of geen glas in de deur, dat maakt het kiezen van de juiste deur al een stap makkelijker. Glas geeft een open en gezellige uitstraling aan uw woning. Het daglicht wordt niet geblokkeerd en het verder kunnen kijken geeft veel mensen het gevoel van meer ruimtelijkheid. Heeft u privacy hoog in het vaandel staan, dan is helder glas wellicht niet voor u weggelegd. Tenzij u tóch voor voldoende lichtinval wilt gaan. Dan kunt u voor melkglas kiezen.

4. Kies voor een deur op maat
Een deur op maat heeft als voordeel dat de deur altijd past. Mits de maten goed doorgegeven worden. Ook wanneer u een afwijkende maat heeft – net iets groter of kleiner dan standaard – kunt u dus een prachtige deur uitkiezen. In de configurator kunt u kiezen uit een aantal standaardmaten of kunt u de maten zelf invoeren. Dit laatste verschilt wel per type deur. Let hier dus goed op bij het uitkiezen van de juiste deur.

5. Maak de deur eigen: kies de accessoires
Een laatste stap bij het kiezen van de juiste deur zijn toch wel de extraatjes. Want wat is een deur zonder een bijpassende deurklink? In ons assortiment kunt u bijna oneindig diverse deurklinken bestellen. Óók met een wc-slot of loopslot is mogelijk. Maak de deur nog meer eigen door bijvoorbeeld tochtstrips en de juiste scharnieren mee te bestellen. Zo weet u zeker dat de deur compleet is.

Bestel uw deur bij de Deurengigant

Bij de Deurengigant bent u aan het juiste adres voor allerlei deuren. Profiteer van al onze voordelen:

 • Inmeetservice: wij komen langs om de maten van de deur op te meten
 • Montageservice: maak gebruik van onze montageservice voor het monteren van de deuren
 • Garantie: maar liefst 10 (!) jaar garantie

De nieuwe deur is in het vizier. Vol enthousiasme heeft u de deur samengesteld in ons configuratiemenu. U kunt niet wachten tot de deur er eíndelijk is. Maar toch zit u met een knoop in uw maag. Want als het aan uw tijdschema of twee linkerhanden ligt, blijft de nieuwe deur in zijn verpakking gewikkeld.

Bespaar tijd en moeite, maak gebruik van onze montageservice voor de nieuwe deuren. Onze vakkundige monteurs komen bij u langs om de deur perfect te monteren.

Montageservice deuren: zo werkt het

De montageservice is eenvoudig te regelen. Wanneer u de deur bestelt in het configuratiemenu, kunt u als laatste optie de montageservice aanvinken. In het winkelmandje verschijnt direct de prijs, zo weet u exact waar u aan toe bent.

Nadat de nieuwe deur bij ons magazijn geleverd is, nemen wij contact met u op om een geschikte datum te prikken voor de montage van de deur.

Enkele aandachtspunten:

 • Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.
 • Wij meten deuren in én monteren deuren, door het hele land. Met uitzondering van de waddeneilanden.
 • De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Zelf monteren?

Als u uw deuren zelf wilt monteren, dan kunt u hieronder naar de montage instructies van de desbetreffende deuren:

Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl