Tips voor het kiezen van de juiste voordeur

Na wat wikken en wegen is de knoop doorgehakt: er gaat een nieuwe voordeur komen. De huidige voordeur heeft jarenlang meegedraaid en is inmiddels echt aan vervanging toe. Na wat rondneuzen op internet kun je door de bomen heen het bos niet meer zien. Er zijn zo ontzettend veel voordeuren te koop, de keuze is reuze. Hoe kies je nu de juiste voordeur uit? Waar let je op? Wij geven je graag tips voor het kiezen van de juiste voordeur:

 1. Ga voor de stijl die bij je past

  Een voordeur gaat jaren mee, daarom is het extra belangrijk dat je de mooiste deur uitkiest. Bedenk of je over 2 jaar nog met trots de voordeur in of uit gaat. Wat voor stijl heb je op het oog? Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit tijdloos, modern, klassiek of steellook.

 2. Kies voor een onderhoudsarme deur

  Voorkom dat je regelmatig de deur moet schuren, verven en opknappen. Kies voor een voordeur die écht van goede kwaliteit is. Dit voorkomt allerlei vervelende klusjes in de toekomst. Ga voor een kunststof deur óf voor een kwalitatieve houten deur.

 3. Bedenk of je veel of weinig raamwerk wilt

  Sommige mensen geven er niks om als anderen door de voordeur heen naar binnen kunnen kijken. Misschien ben jij juist meer gesteld op je privacy, maar wil je wel genoeg licht. Je kunt ook een middenweg vinden: wél veel raamwerk, maar dan met matglas. Hier kun je niet doorheen kijken.

 4. Kies de juiste draairichting

  Het zou toch jammer zijn als je bij het monteren van de voordeur ontdekt dat de draairichting niet klopt. Wellicht vallen we met deze opmerking níet met de deur in huis. Maar toch is het goed erop te letten. Zitten de scharnieren aan de linkerkant, dan is het een linksdraaiende deur. En andersom ook: zitten de scharnieren aan de rechterkant, dan is het een rechtsdraaiende deur.

 5. Let op de veiligheid

  Zorg voor een goed beveiligde deur en houd zo de inbrekers buiten. U kunt vaak kiezen uit verschillende soorten deurbeslag. Deze zijn veelal voorzien van veiligheidsscharnieren met dievenpen en extra beveiligingen.

Bestel uw voordeur bij de Deurengigant

Bij de Deurengigant bent u aan het juiste adres voor allerlei deuren. Dus ook voor voordeuren! Profiteer van al onze voordelen:

 • Inmeetservice: wij komen langs om de maten voor de voordeur op te meten
 • Montageservice: maak gebruik van onze montageservice voor het monteren van de voordeur
 • Garantie: maar liefst 10 (!) jaar garantie

Wij bieden u een professionele montage service. Wij meten deuren in en monteren deze door het hele land (behalve op de waddeneilanden).

Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.

De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Wilt u weten wat het monteren van uw deur kost? Plaats uw deur in het winkelmandje. Daar tonen wij meteen onze montageprijs.

 
 
 
 
Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl