Houten opdekdeuren: Tot 30% voordeel!

Wanneer uw huis toe is aan een metamorfose zijn de deuren naar elk vertrek een aandachtspunt. Als u besluit nieuwe binnendeuren aan te schaffen, dan zult u moeten nadenken welke hoogte en breedte u nodig heeft, wat de draairichting is van de deur en of u bij uw zoektocht uit kunt gaan van een stompe- of opdekdeur. In de meeste gevallen zijn kozijnen en sponningen binnenshuis zo gevormd dat u bijna altijd stompe deuren kunt uitsluiten. De maat en het type deur is een mooi vertrekpunt wanneer u besluit uw huidige deuren te vervangen.

Zelf een houten opdekdeur plaatsen is eenvoudig wanneer u beschikt over het juiste materiaal en gereedschap. U heeft nodig:

  • Potlood
  • Boormachine
  • Rolmaat
  • Speedboor
  • Paumelle scharnieren voor opdekdeuren
  • Patentbouten

Zelf uw houten opdekdeur plaatsen – een stappenplan:

  1. Een houten deur scheef in het kozijn hangen, is iets dat u ten alle tijden wilt voorkomen. Meet daarom de breedte van de deur zonder opdekrand en de hoogte van de deur met opdekrand. Dan tekent u zorgvuldig de punten af waar de paumelles moeten komen. Draai daarna twee paumelles in de deur en schroef vervolgens de paumelles vast in het kozijn.
  2. Pak de boor erbij en boor twee gaten in het kozijn. Zorg dat u recht boort zodat de twee delen van de paumelles – de pen- en gatdeel –bij het monteren precies in elkaar passen. Hang dan de deur aan de paumelles vast.
  3. De deurkruk is het volgende element in het stappenplan. Voordat u hiervoor gaat boren, begint u met het afmeten van de twee onder elkaar liggende gaatjes waar later de hendel bevestigd wordt. Teken de gaten in een rechte lijn en op de juiste plek af en doe dat ook aan de andere kant van de deur. Dan komt de boor eraan te pas. Boor met een speedboor 18 twee grote gaten op het zojuist afgetekende deel en denk aan de twee kleine gaatjes boven en onder te twee grote gaten. Plaats dan de deurschilden en zet ze vast met patentbouten.
  4. De laatste stap is het bevestigen van de deurkruk.

Voor ieder wat wils bij Deurengigant

Een kind kan de was doen. Toch kunnen wij ons ook voorstellen dat het lastig is om deze houten opdekdeuren zelf te monteren. Gelukkig zijn de werknemers van Deurengigant technisch onderlegd en monteren zij uw nieuwe opdekdeur in een handomdraai.

Houten opdekdeuren zijn er in vele soorten en maten bij Deurengigant. U kunt kiezen uit diverse topmerken – Een CanDo opdekdeur, Svedex houten opdekdeur en Proporte opdekdeur hout- en uit diverse soorten – MDF, steigerhout en board. Geef uw woning een make-over en ga voor houten opdekdeuren die het verschil maken.

Wij bieden u een professionele montage service. Wij meten deuren in en monteren deze door het hele land (behalve op de waddeneilanden).

Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.

De proporte Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Wilt u weten wat het monteren van uw deur kost? Plaats uw deur in het winkelmandje. Daar tonen wij meteen onze montageprijs.

Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2019 Deurengigant.nl