Filters x

Verfijn zoekresultaten X

Recent bekeken

OPDEKDEUREN KOPEN: korting tot 30%

Als het tijd is voor een nieuwe deur moet u de keuze maken tussen een stompe deur of een opdekdeur. Buitendeuren zijn normaliter een stompe deur omdat deze minder inbraakgevoelig zijn, Welk type een binnendeur is wordt bepaald door het kozijn en om specifieker te de sponning. De sponning is de gleuf of ruimte waarin of waartegen iets sluit. Heeft u een ‘diepe’ sponning dan is deze alleen geschikt voor een stompe deur, maar heeft u een ander type kozijn, dan zijn opdekdeuren het type deur wat u zoekt.

UITGEBREID ASSORTIMENT OPDEKDEUREN

Ons assortiment van opdekdeuren is zeer uitgebreid. Van voordeuren tot buitendeuren, bij ons vindt u het. U kunt deze eenvoudig online bestellen. Met behulp van de deuren configurator. Aan de hand van een aantal stappen stelt u zelf uw opdekdeuren samen.

 1. De deur samenstellen. Hier kiest u voor een standaard of maatwerk opdekdeur. Vervolgens kiest u de maten van de deur, u moet de opdekdeur maten dus eerst opmeten. Nadat u deze hebt ingevuld kunt u kiezen voor een type randafwerking. Kies voor opdek als u een opdekdeur wilt. Kies vervolgens de draairichting van de deur
 2. Kies vervolgens het merk deur dat u wilt. U krijgt een overzicht te zien van alle beschikbare merken
 3. Kies vervolgens een slot voor de deur. U kunt ook kiezen voor geen slot
 4. Kies een type deurkruk voor de opdekdeuren
 5. Kies scharnieren voor de opdekdeur
 6. Kies als laatste een eventuele accessoire zoals bijvoorbeeld een deurkozijn

Als u alle stappen hebt doorlopen krijgt u aan het einde een overzichtelijk prijsopgave te zien en kunt u uw opdekdeur kopen.

OPDEKDEUREN MET GLAS SCHILDEREN

Het schilderen van uw opdekdeuren is in principe vrij eenvoudig maar verdient wel een goede voorbereiding en de nodige aandacht. Het schilderen van deuren kan met twee verschillende soorten verf:

 • Acrylverf, dit is watergedragen verf
 • Alkydverf, dit is synthetische verf

VERSCHIL TUSSEN ACRYLVERF EN ALKYDVERF

Het verschil tussen deze twee type verf ligt in de verwerkbaarheid, duurzaamheid en ook de geur. Wilt u een verf gebruiken die beter te verwerken is? Dan moet u kiezen voor Alkydverf. Acrylverf heeft het voordeel dat de verf sneller droogt en dat het minder vergeelt.

Als u opdekdeuren gaat schilderen is het belangrijk dat u het houtwerk schilderklaar maakt. Verwijder het hang- en sluitwerk. Als de oude verf afbladdert adviseren wij om de oude verflaag te verwijderen. Vervolgens moet u de deur goed schoonmaken. Als de deur vervolgens goed is opgeschuurd is het belangrijk om deze stof- en vetvrij te maken.

Als u een opdekdeur met glas gaat schilderen is het belangrijk dat de ramen afplakt. Als u dit heeft gedaan is het tijd om de deur in de grondverf te zetten. Wij adviseren om de grondverf met een ronde kwast aan te brengen. Bij opdekdeuren werkt u van binnen naar buiten. Bij dit soort opdekdeuren moet u dus eerst beginnen met de eventuele latten die over het raam zitten. Veel mensen vergeten vaak de boven en onderkant van de deur te schilderen, vergeet dit niet!

Om het mooiste resultaat te krijgen moet u altijd met de houtnerf mee schilderen. Daarnaast adviseren wij om minimaal twee verflagen aan te brengen voor een optimaal resultaat. Het is belangrijk om tussen de verflagen door de verf weer even op te schuren en schoon te maken, zodat de verf optimaal kan hechten aan de opdekdeuren.

HEEFT U EEN STOMPE DEUR OF EEN OPDEKDEUR?

Uw huidige kozijn bepaalt of u een stompe of een opdekdeur heeft. 

 

Als u niet precies weet wat u heeft, dan helpen wij u graag bij het maken van een goede keuze. Stuurt u ons een foto van uw kozijn en deur (de zijkant) en wij kunnen u vertellen wat voor een soort deur u heeft.

Opdekdeur maten opmeten

Het is belangrijk dat u de opdekdeur maten goed opmaat. Een deur die scheef hangt of klemt is natuurlijk ontzettend hinderlijk. De opdekdeur maten meet u als volgt op:

 • De hoogte meet u op door de buitenzijde van uw oude opdekdeur op te meten mét opdekrand
 • De breedte meet u op door de binnenzijde van uw oude opdekdeur op te meten zonder opdekrand

Meet de maten opdekdeur goed op. Het is ook mogelijk om bij ons een standaard opdekdeur te bestellen.

VOORDELEN BIJ DEURENGIGANT.NL

Bij ons beschikt u naar het zeer brede assortiment opdekdeuren ook over een aantal andere voordelen:

 • Persoonlijk advies
 • Zeer betaalbare prijs
 • Montageservice
 • Bekende merken zoals:
 • Compleet aanbod van alle soorten deuren inclusief accessoires
 • Bij ons zijn bijna alle binnendeuren verkrijgbaar als opdekdeur, maar ook als stompe deur. Bekijk hier onze opdek binnendeuren!

 
 
Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2019 Deurengigant.nl