Ik zoek een deur voor mijn toilet, welke deur is daarvoor geschikt?

Iedereen heeft wel eens zo’n situatie meegemaakt: een toiletdeur dat weinig of geen privacy biedt. Zodra de toiletdeur mankementen vertoont, is het hoog tijd om de deur eens onder de loep te nemen. Nu zoekt u een toiletdeur, maar welke deur is geschikt voor een toilet?

Of de deur nu aan vervanging toe is vanwege gebreken of omdat de deur niet meer in het totaalplaatje past, in principe is iedere binnendeur geschikt als toiletdeur. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat de gemiddelde mens privacy op het toilet erg waardeert. Dit betekent dat glaswerk bijvoorbeeld alleen onder bepaalde voorwaarden geschikt is – denk aan melkglas – en dat de deur perfect afgesloten kan worden.

Welke binnendeuren zijn geschikt voor het toilet?

  • Tijdloze deuren
  • Moderne deuren
  • Klassieke deuren
  • Barn deuren
  • Steellook deuren

Hoe zorg ik voor de perfecte toiletdeur?

Meerdere keren per dag brengen we een bezoek aan het toilet. Wel zo fijn als dit ongestoord en ongehinderd kan. Zorg er daarom voor dat zowel het uiterlijk prettig is als dat de functionaliteit optimaal is.

  • Geen kieren: zorg ervoor dat de hoogte en de breedte perfect aansluit op het kozijn. Zo voorkomt u onhandige kieren en gaten.
  • Een goed werkend slot: opgesloten zitten op het toilet of een wc-deur dat niet goed afsluitbaar is, dat vindt niemand fijn. Zorg daarom voor een goed werkend slot.
  • Geen slappe deurklink: kent u dat? Dat een deurklink zo zwak aanvoelt dat ‘ie er elk moment af kan vallen? Zeker in een toilet zorgt dit niet voor een prettig gevoel. Zorg daarom voor een stevige deurkruk.
  • Stevige scharnieren: met de juiste scharnieren zorgt u ervoor dat de wc deur nog heel lang op zijn plek blijft zitten. Wel zo fijn.

Wij bieden u een professionele montage service. Wij meten deuren in en monteren deze door het hele land (behalve op de waddeneilanden).

Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.

De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Wilt u weten wat het monteren van uw deur kost? Plaats uw deur in het winkelmandje. Daar tonen wij meteen onze montageprijs.

 
 
 
 
Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl