Ik zoek een deur voor mijn eetkamer, welke deur is daarvoor geschikt?

Je eetkamerdeur is aan vervanging toe, maar welke deur is geschikt voor de eetkamer? Over het algemeen zijn alle binnendeuren geschikt voor de eetkamer. Wat voor type deur je kiest, hangt af van je wensen en eisen. Zo kun je kiezen voor een standaard draaideur, maar ook voor een schuifdeur.

Wat voor type eetkamerdeuren hebben wij in het assortiment?

Wat typeert een eetkamerdeur?

Een eetkamerdeur wordt veelal gebruikt als afscheiding tussen de woonkamer en het eetgedeelte. In klassieke huizen worden hier de glas-in-lood deuren gebruikt. Heb je een industriële inrichting? Dan staat een steellook deur wellicht mooi. Als je de deur gelijk na aflevering wil afhangen kies je voor een Svedex deur, deze deuren zijn kras- en slijtvast afgelakt met Superlak. 

Deze opties zijn mogelijk

Wij helpen je graag verder om de juiste eetkamerdeur te vinden. Je kunt in het filtermenu eenvoudig jouw wensen aanvinken. Vervolgens klik je op de gewenste deur en bepaal zelf de volgende mogelijkheden:

  • Hoogte en breedte: om de ideale deur te vinden, is de juiste maat van belang. In deze stap kun je tussen een aantal standaardmaten kiezen, bij de meeste deuren kun je ook zelf de gewenste maten invoeren. Wel zo handig! Wil je weten welke maat deuren je nodig hebt? Wij leggen uit hoe je een stompe deur inmeet en hoe je een opdekdeur inmeet
  • Randafwerking en draairichting: een stompe of een opdek randafwerking, maar ook de draairichting bepaalt u zelf.
  • Slotkeuze: een eetkamerdeur met slot of juist niet. Afhankelijk van de functie van de deur, kun je bepalen wat voor type slot erin moet komen.
  • Deurkruk: een deurkruk moet natuurlijk helemaal afgestemd zijn op de stijl van de deur zelf. Kies voor een RVS deurkruk of juist een mat zwarte. In ons assortiment hebben we ontzettend veel keus.
  • Scharnieren: om ervoor te zorgen dat een deur naar de eetkamer goed blijft hangen, is het belangrijk om de deur met het juiste type en de juiste hoeveelheid scharnieren te monteren.
  • Tochtvaldorpel: Komt er veel tocht vanuit de gang naar de eetkamer? Dan is het misschien handig om een tochtvaldorpel aan je binnendeur toe te voegen. 
Reload 🗙