Skantrae Next deuren

skantraeBreedte
HoogteGeen deuren gevonden, pas je zoekopdracht aan of kies een ander merk.

Skantrae Next deuren: inmeet- en montageservice mogelijk!

Je buitendeur is niet alleen de route naar buiten, maar ook de weg naar binnen voor jou en je gasten. Uiteraard wil je wel dat je nieuwe buitendeur je beschermt tegen ongenode gasten. Onze sterke Skantrae Next buitendeuren houden inbrekers buiten de deur en daarnaast hebben ze weinig onderhoud nodig. Ben je op zoek naar een deur met een hoge isolatiewaarde? Dan is de Skantrae Next deur een absolute aanrader. De hoge isolatiewaarde zie je uiteindelijk weer terug in je energieverbruik. Klinkt dit interessant? Bekijk dan zeker even onze Next collectie van Skantrae en kies de perfecte buitendeur waar je elke dag met veel plezier naar kijkt als je binnenkomt of naar buiten gaat. En wil je niet zelf de maten opnemen, maak dan gebruik van onze inmeetservice!

Skantrae Next deuren & veiligheid

Bovenal moet een buitendeur veiligheid bieden voor jou en je gezin. Waar kun je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe Skantrae Next deur?

 • Het materiaal van de deur dient van optimale kwaliteit te zijn
 • Let op sterke scharnieren met SKG** inbraakbeveiliging
 • Een inbraak werende meerpuntssluiting zorgt voor meer veiligheid
 • De montage moet voldoen aan de voorschriften voor inbraak werend geveltimmerwerk.
 • Onze Skantrae Next deuren voldoen aan de strengste voorschriften en zijn voorzien van verschillende keurmerken, waaronder KOMO, NEN, FSC en OptiMax

Hoe meet je de deurmaten voor de Skantrae Next deur op?

Het opmeten van een stompe voordeur:

 • De breedte meet je in het midden, bovenin en onderaan het kozijn. Kies de smalste maat en verminder dit getal met zes millimeter. 
 • De lengte neem je aan twee kanten op, namelijk aan de linker- en rechterzijde van de kozijnopening. Meet daarbij vanaf de vloer tot aan de sponningmaat, oftewel de bovenzijde van het kozijn. Neem de hoogste maat en haal er twee millimeter af voor de bovenzijde. Voor de ruimte onder de deur trek je nog eens vijf millimeter af.

Hoe monteer je een Skantrae Next?

Heb je je nieuwe Skantrae Next deur in huis? De volgende stap is dan de installatie, waarbij je kunt kiezen voor onze montageservice tegen een kleine vergoeding. Ga je de deur zelf plaatsen? Dan geven we je graag wat tips:

 • Stap 1: Oude deur verwijderen
  Allereerst tik je de drie of vier kogellager scharnieren eruit. Vervolgens draai je de deur voorzichtig open en til je de deur uit de scharnieren. Heb je nieuwe kogellager scharnieren nodig, omdat de oude niet meer bruikbaar zijn? Bestel deze via onze webshop. Natuurlijk kun je ook de oorspronkelijke scharnieren gebruiken als ze nog goed zijn.

 • Stap 2: Scharnieren plaatsen
  Bij normale scharnieren teken je de plek van de scharnieren af op de nieuwe deur. Steek de uitsparing uit met een beitel en hamer. Monteer de scharnierbladen met schroeven op de Next deur van Skantrae. Zitten de scharnierbladen in de deur? Dan monteer je de scharnieren in het kozijn. Plaats eerst de bovenste- en onderste scharnier en daarna pas de middelste. Gebruik de oude scharnieren om te voorkomen dat je later de oude plekken op de deur nog ziet zitten.

 • Stap 3: Deur afhangen
  Als je de Skantrae Next deur in het kozijn hebt gehangen en het bovenste en onderste scharnierblad hebt vastgeschroefd, controleer je de deurnaden om te zien of hij helemaal goed hangt. Tot slot draai je ook het middelste scharnierblad vast.

 • Stap 4: Controleren of de deur goed open en dicht gaat
  Bijna klaar! Als laatste kun je nog even kijken of je je nieuwe Skantrae Next deur soepel open en dicht gaat. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je opvulplaatjes gebruiken om de deur recht te trekken. Heb je meer informatie nodig over het monteren of überhaupt over de voordeur? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

> Toch nog even verder oriënteren? Bekijk eens onze grijze voordeuren of Skantrae Nano en snuffel tussen het aanbod van de Deuren outlet deuren. Voor elke kamer hebben we een deur: van badkamerdeuren met glas tot openslaande tuindeuren!

Hulp nodig bij jouw bestelling? Wij staan voor je klaar!

Onze vakkundige klantenservice helpt je graag bij het bestellen en al je vragen over onze producten.

085 - 210 23 00

Maandag t/m vrijdag van 9:00 - 12:00 en 14:00 - 17:00 uur.

Mail ons

Binnen 2 werkdagen een passend antwoord in je mailbox.

Bezoek onze showrooms

Bezoek onze winkels in Breda, Hoofddorp of Purmerend

Reload 🗙