Hoe bepaal ik de juiste draairichting van de deur?

Bij het uitkiezen van een nieuwe deur is de draairichting essentieel. Voorkom dat u de verkeerde deur bestelt en vervolgens met de gebakken peren zit. Zorg voor de juiste draairichting van de deur. Maar hoe is de draairichting te bepalen?

Bij een deur bestaan er 2 draairichtingen: een linksdraaiende deur en een rechtsdraaiende deur. Dit hangt af van waar de scharnieren hangen. Door de deur naar je toe te trekken, is duidelijk te zien aan welke kant de scharnieren zitten. Het is dus niet ingewikkeld om te achterhalen wat de draairichting is, maar wel heel belangrijk:

  • Linksdraaiende deur: scharnieren zitten links
  • Rechtsdraaiende deur: scharnieren zitten rechts

Deurengigant hanteert deze vuistregel voor het bepalen van de draairichting. Dit geldt zowel voor stompe deuren als opdekdeuren.

In onderstaande video leggen wij duidelijk uit hoe u de draairichting van de deur kunt bepalen.

Scharnieren links en rechtsdraaiend

Bij ons kunt u de totale deur bestellen. Dat betekent óók de juiste scharnieren voor de deur. Wanneer u de deur gaat samenstellen in de configurator, kunt u ook de juiste scharnieren mee bestellen. Bij het mee bestellen van de scharnieren is het dus belangrijk om hier de juiste type aan te vinken.

Bij de meeste deuren gebruik je 2 á 3 scharnieren. Dit hangt af van de lengte en het gewicht van de deur. Is de deur hoger dan 2.315m? Gebruik dan 3 scharnieren met de juiste draairichting.

Wij bieden u een professionele montage service. Wij meten deuren in en monteren deze door het hele land (behalve op de waddeneilanden).

Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.

De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Wilt u weten wat het monteren van uw deur kost? Plaats uw deur in het winkelmandje. Daar tonen wij meteen onze montageprijs.

 
 
 
 
Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl