Welk deurbeslag heb ik nodig?

Nog even, en de deur is compleet. Één van de laatste stappen is het deurbeslag monteren. Maar laten we eerst een stapje terug nemen, want welk deurbeslag heb je nodig? Het type deurbeslag hangt helemaal af van uw situatie en de wensen. Wij leggen je graag uit welk deurbeslag in ons assortiment te vinden is.

Verschillende type deurbeslag

Deurbeslag is een overkoepelende term voor items als scharnieren, sloten en deurklinken. In ons assortiment vind je een breed aanbod van deze producten. We lichten ze stuk voor stuk uit:

 • Deurkrukken
  Zilver, mat zwart, RVS, mat chroom. Deurkrukken zijn in diverse kleuren te bestellen. We hebben meer dan 60+ deurkrukken in ons assortiment. Denk dan aan een standaard deurklink voor binnendeuren, deurklink met vrij/bezet knop (voor toiletdeuren) en diverse rozetten. Afhankelijk van op welke plaats de deur wordt geplaatst kun je besluiten om wel of niet voor een slot te gaan. Bij een schuifdeur kun je bijvoorbeeld kiezen voor een slotgatstopper. 

 • Deurbeslag voordeur
  Ons deurbeslag voor de voordeur is extra veilig. Bestel een compleet pakket en zorg zo voor de optimale inbraakpreventie. Een veiligheidspakket bestaat uit onder andere een deurbeslag, kerntrekbeveiliging, veiligheidsscharnieren met dievenpen en een sleutelbediende driepuntssluiting met frezing in de deur. Alles voor de optimale veiligheid.
 • Sloten
  Kies je ervoor om een deur met slot te bestellen, dan kan dat natuurlijk. Je hebt dan keuze uit een loopslot (bevat geen slot, maar wordt met deurklink bediend), wc-slot, kastslot of dag- en nachtslot. Bij de sloten met sleutel worden standaard 2 sleutels meegeleverd. Onze deuren worden standaard geleverd met een slotgat. Dit wil zeggen: een opening aan de zijkant van de deur. Mocht je geen slot nodig hebben voor de deur, dan kun je ervoor kiezen om slotgatstopper mee te bestellen. Deze dicht de opening aan de zijkant van de deur.

 • Scharnieren
  De deur wordt met scharnieren gevestigd aan de deurpost. Kies voor rechtsdraaiende scharnieren wanneer u een rechtsdraaiende deur heeft. Kies voor linksdraaiende scharnieren wanneer u een linksdraaiende deur heeft. Gemiddeld genomen heeft een deur 2 á 3 scharnieren nodig. In de video hieronder leggen wij uit je bepaald wat de draairichting is van jouw deur

Aan de hand van bovenstaande uitleg kunt u zelf bepalen welk type deurbeslag u nodig heeft. Bij Deurengigant bestel je eenvoudig van A tot Z uw deur. Op maat en naar eigen stijl. Benieuwd wat voor type deuren je kunt bestellen? Wij vertellen het je graag:

Reload 🗙