Tocht in de hal voorkomen, hoe doe je dat?

Niets is zo vervelend als een koud front in je woning. De boosdoener? Tocht die via kieren en gaten in de gevel het huis binnenkomt. Spouwmuurisolatie in de muur spuiten is een goede oplossing, maar wat doe je aan de voordeur?

Onze voordeuren zijn allemaal massief en bestaan uit een isolerende binnenlaag. Toch kan je last hebben van een stroom koude lucht vanuit de voordeur. Zorg ervoor dat je de temperatuur in huis constant houdt door een deur aan te schaffen met tochtwering. 

Tochtvaldorpel voor de stompe- en opdekdeuren

Een goede oplossing voor dit probleem is het aanschaffen van een tochtvaldorpel. Wanneer je bij ons een deur aanschaft zie je in één van de laatste stappen in het bestelproces dat je een tochtvaldorpel kunt bestellen. Er wordt ook een gleuf gefreesd, zodat de tochtvaldorpel er precies inpast. Door een tochtvaldorpel juist te installeren hoef je in de wintermaanden niet extra te stoken. Een tochtvaldorpel valt namelijk direct naar beneden wanneer de deur sluit. Zo krijgt tocht geen kans.

Bang dat de tochtvaldorpel de look van uw voordeur negatief beïnvloedt? Dit hoeft echt niet. Het is een onopvallend systeem. Maar wel één met grootste effecten. Kijk na aanschaf van de tochtvaldorpel maar eens naar je energierekening. Je zult merken dat de aanschaf van een nieuwe buitendeur met tochtvaldorpel goed is voor de temperatuur in huis én voor de bankrekening. Prettig om te weten is dat een tochtvaldorpel zowel geschikt is voor een opdekdeur- als stompe deur. Wel is het nodig dat uw buitendeur naar binnen opent. Tochtvaldorpels zijn niet geschikt voor naar buiten draaiende deuren.

Reload 🗙