Hoe hoog is een deur?

Een nieuwe binnendeur of buitendeur bestellen, brengt een aantal opties met zich mee. Naast het type deur, de kleur en het type glas, kunt u ook zelf de hoogte bepalen. Hoe hoog is een deur gemiddeld?

Of u nu voor een binnendeur of een buitendeur kiest, er bestaat niet één maat voor een deur. Wel zijn er een aantal standaard hoogtematen voor een deur. De meest voorkomende hoogtes van een deur zijn:

  • 201,5 cm
  • 211,5 cm
  • 231,5 cm
  • 234 cm
  • 267,7 cm

Bepaal zelf de hoogte van de deur

Sommige huizen hebben deuren met een afwijkende hoogte. Bent u op zoek naar een deur op maat? Bij de Deurengigant kunt u de hoogte van de deur zelf bepalen. In ons configuratiemenu kunt u zowel de breedte als de hoogte invoeren. Wel hanteren wij een minimale hoogte van de deur – 100 cm – en een maximale hoogte van de deur – 250 cm.

Binnen- en buitendeur: wat is het verschil?

Wanneer u op zoek bent naar zowel binnendeuren als buitendeuren, dan is het goed om te weten dat de standaardmaten hetzelfde zijn. De deuren op maat kunnen echter verschillen in hoogte. Niets is fijner dan duidelijkheid, daarom zetten we beide opties onder elkaar:

  • Hoogte binnendeuren op maat: 1000 - 2500 mm
  • Hoogte buitendeuren op maat: 1500 - 2500 mm

De nieuwe deur is in het vizier. Vol enthousiasme heeft u de deur samengesteld in ons configuratiemenu. U kunt niet wachten tot de deur er eíndelijk is. Maar toch zit u met een knoop in uw maag. Want als het aan uw tijdschema of twee linkerhanden ligt, blijft de nieuwe deur in zijn verpakking gewikkeld.

Bespaar tijd en moeite, maak gebruik van onze montageservice voor de nieuwe deuren. Onze vakkundige monteurs komen bij u langs om de deur perfect te monteren.

Montageservice deuren: zo werkt het

De montageservice is eenvoudig te regelen. Wanneer u de deur bestelt in het configuratiemenu, kunt u als laatste optie de montageservice aanvinken. In het winkelmandje verschijnt direct de prijs, zo weet u exact waar u aan toe bent.

Nadat de nieuwe deur bij ons magazijn geleverd is, nemen wij contact met u op om een geschikte datum te prikken voor de montage van de deur.

Enkele aandachtspunten:

  • Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.
  • Wij meten deuren in én monteren deuren, door het hele land. Met uitzondering van de waddeneilanden.
  • De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Zelf monteren?

Als u uw deuren zelf wilt monteren, dan kunt u hieronder naar de montage instructies van de desbetreffende deuren:

Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl