Schuurdeur van Deurengigant: kortingen tot 30%

Zoekt u een nieuwe deur voor uw schuur of berging? Onze hardhouten en vuren tuin- en achterdeuren zijn geschikt als schuurdeur. Wanneer u een schuurdeur kiest is het verstandig om rekening te houden met de kwaliteit van de kozijnen van de schuur.

Afhankelijk van de draagkracht van de kozijnen van uw schuur kunt u kiezen voor een hardhouten of vuren deur als schuurdeur. Vuren staat bekend om zijn sterke eigenschappen, terwijl het materiaal tegelijk vrij licht is. Hierdoor is vurenhout breed toepasbaar en door het zachte materiaal is het ook een gemakkelijk te bewerken product. Kiest u voor liever voor een hardhouten schuurdeur? Dan is het raadzaam om uw kozijnen na te lopen. Wanneer deze verrot zijn, verliezen ze hun draagkracht en zal een hardhouten schuurdeur te zwaar zijn. Onze hardhouten schuurdeuren zijn gemaakt van een houtsoort met een hoge duurzaamheidsklasse. Zo werken wij alleen met FSC gecertificeerd hout. Dat wil zeggen dat wij het hout uit duurzaam beheerde bossen halen met als doel het behoud van het bos.

Borstwering van uw schuurdeur

Schuurdeuren zijn er in vele soorten en maten. Kenmerken voor achterdeuren is de zogenaamde borstwering. De borstwering is het deel van de onderkant van de schuurdeur tot het begin van de raampartij. Bekijkt u onze collectie schuurdeuren, dan ziet u dat wij verschillende deuren in ons assortiment hebben met elk een andere borstwering hoogte. Zo ziet u bij de CANDO ML 554 dat er gebruik wordt gemaakt van twee stapeldorpels. Terwijl de MOODPLUS CHER minstens 4 keer zoveel stapeldorpels bezit. Hoe minder stapeldorpels voor uw schuurdeur u kiest, hoe groter de raampartij is. Zo kan het zijn dat u een schuurdeur aanschaf die nagenoeg volledig bestaat uit een glazen deur.

Glazen schuurdeur

Meer glas betekent automatisch een toegankelijkere uitzicht vanuit uw bijkeuken of schuur. Een glazen deur is de manier om de woning en de tuin gelijkmatig in elkaar over te laten lopen. Wanneer het op glas aankomt voor uw schuurdeur heeft u verschillende opties. In ons assortiment vindt u achterdeuren met verschillende type variaties glaswerk. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een achterdeur die dienst doet als schuurdeur met de volgende indeling qua glaswerk:

 • Blank isolatieglas
 • 4 ruitsverdeling met blank isolatieglas
 • 6 ruitsverdeling met blank isolatieglas
 • 8 ruitsverdeling met blank isolatieglas
 • Draadglas
 • Standaard isolatieglas
 • Veiligheidsisolatieglas

Liever geen glas? Dan kiest u toch gewoon voor een tuindeur die volledig is uitgevoerd in hardhout of vurenhout? Onze vurenhouten schuurdeur wordt onbehandeld geleverd. Dit biedt u dus vele afwerkingsmogelijkheden. Belangrijk is om rekening te houden met de verschillende weersomstandigheden waar een schuurdeur mee te maken kan hebben. Het is verstandig wanneer u voor de afwerking van uw vurenhouten schuurdeur kiest voor buitenverf. Zo weet u zeker dat uw schuurdeur bestand is tegen diverse weertypes en jarenlang meegaat.

Soorten buitenverf voor uw schuurdeur

 • Alkydverf: dit is de meest gebruikte verfsoort voor uw exterieur op oliebasis en terpentine. Deze
 • verf heeft een lange droogtijd. Hierdoor is voorkomen van druipers een eitje.
 • Dekkende lakverf: deze lak zorgt voor een fraaie entree van de schuur. Gebruik vóór het aanbrengen van deze lakverf eerst een hechtprimer en dan een laag grondverf. Hierna kunt u de dekkende lakverf in twee lagen aanbrengen.
 • Beits: dit middel hecht goed op onbehandeld hout. Zo is uw vurenhouten schuurdeur is een mum van tijd afgewerkt.
 • Transparante lak: voor een snelle opfrisbeurt van uw schuurdeur kiest u voor een sneldrogende transparante lak.

Tip: bekijk ook eens onze tuin deuren, zoals de CanDo deuren en Svedex deuren.

De nieuwe deur is in het vizier. Vol enthousiasme heeft u de deur samengesteld in ons configuratiemenu. U kunt niet wachten tot de deur er eíndelijk is. Maar toch zit u met een knoop in uw maag. Want als het aan uw tijdschema of twee linkerhanden ligt, blijft de nieuwe deur in zijn verpakking gewikkeld.

Bespaar tijd en moeite, maak gebruik van onze montageservice voor de nieuwe deuren. Onze vakkundige monteurs komen bij u langs om de deur perfect te monteren.

Montageservice deuren: zo werkt het

De montageservice is eenvoudig te regelen. Wanneer u de deur bestelt in het configuratiemenu, kunt u als laatste optie de montageservice aanvinken. In het winkelmandje verschijnt direct de prijs, zo weet u exact waar u aan toe bent.

Nadat de nieuwe deur bij ons magazijn geleverd is, nemen wij contact met u op om een geschikte datum te prikken voor de montage van de deur.

Enkele aandachtspunten:

 • Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.
 • Wij meten deuren in én monteren deuren, door het hele land. Met uitzondering van de waddeneilanden.
 • De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Zelf monteren?

Als u uw deuren zelf wilt monteren, dan kunt u hieronder naar de montage instructies van de desbetreffende deuren:

Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl