Wie mag brandwerende deuren plaatsen?

Brand in huis of op kantoor, dat is weliswaar de nachtmerrie van ieder mens. Misschien heb je meerdere malen optionele vluchtroutes doorgenomen of zelfs bedacht of er nog wel tijd is om belangrijke documenten en voorwerpen mee te nemen. Zo kan het onderwerp brand allerlei gedachten oproepen.

Veiligheid voorop. Dat is het allerbelangrijkste bij een huis of gebouw. Brandwerende deuren vertragen een eventuele brand met minimaal 30 minuten tot wel 60 minuten. Afhankelijk van het type brandwerende deur. Deze 30-60 minuten zorgt voor extra tijd om het pand uit te vluchten. Er zijn 30 minuten brandwerende deuren en 60 minuten brandwerende deuren 

Het plaatsen van de brandwerende deur

Voor jouw huis of bedrijfspand heb je een brandwerende deur in gedachten. Voordat de bestelling geplaatst wordt, is het handig om te weten wie de brandwerende deuren mag plaatsen. Is hier een speciale bevoegdheid voor nodig of mag iedereen een brandwerende deur plaatsen?

Er zijn geen speciale papieren nodig om een brandwerende deur te monteren. Dit betekent dat iedereen de deur mag plaatsen. Toch is precisie vereist. Wordt de brandwerende deur níet op de juiste manier gemonteerd, dan valt het effect ervan in duigen.

Bijvoorbeeld: plaatst je een brandwerende deur in een gipswand, dan valt ook de brandwerende deur om wanneer deze gipswand bij een brand instort.

Waar moet op gelet worden?

Bij het plaatsen van een brandwerende deur is het van groot belang om op een aantal punten te letten. Wordt dit niet gedaan, dan is het effect van een brandwerende deur niet optimaal.

  • Kies voor een brandwerende deur die nauw aansluit op de dorpel
  • Plaats deze deur in een brandwerend kozijn
  • Zorg ervoor dat de muren van beton zijn
  • Zorg voor het juiste hang- en sluitwerk, wat tevens brandbestendig is
  • Plaats opschuimende strips rondom het deurblad

Maak gebruik van onze montageservice

Wilt u zeker weten dat de deur juist wordt geplaatst, dan kunt u gebruik maken van onze montageservice. Ons vakkundig personeel zorgt ervoor dat de brandwerende deuren perfect worden geplaatst.

Bekijk onze brandwerende deuren van verschillende deurenmerken: 

 

Reload 🗙