Wie mag brandwerende deuren plaatsen?

Brand in huis of op kantoor, dat is weliswaar de nachtmerrie van ieder mens. Misschien heeft u meerdere malen optionele vluchtroutes doorgenomen of zelfs bedacht of er nog wel tijd is om belangrijke documenten en voorwerpen mee te nemen. Zo kan het onderwerp brand allerlei gedachten oproepen.

Veiligheid voorop. Dat is het allerbelangrijkste bij een huis of gebouw. Brandwerende deuren vertragen een eventuele brand met minimaal 20 minuten tot wel 60 minuten. Afhankelijk van het type brandwerende deur. Deze 20-60 minuten zorgt voor extra tijd om het pand uit te vluchten.

Het plaatsen van de brandwerende deur

Voor uw huis of bedrijfspand heeft u een brandwerende deur in gedachten. Voordat de bestelling geplaatst wordt, is het handig om te weten wie de brandwerende deuren mag plaatsen. Is hier een speciale bevoegdheid voor nodig of mag iedereen een brandwerende deur plaatsen?

Er zijn geen speciale papieren nodig om een brandwerende deur te monteren. Dit betekent dat iedereen de deur mag plaatsen. Toch is precisie vereist. Wordt de brandwerende deur níet op de juiste manier gemonteerd, dan valt het effect van een brandwerende deur in duigen.

Bijvoorbeeld: plaatst u de brandwerende deur in een gipswand, dan valt ook de brandwerende deur om wanneer deze gipswand bij een brand instort.

Waar moet op gelet worden?

Bij het plaatsen van een brandwerende deur is het van groot belang om op een aantal punten te letten. Wordt dit niet gedaan, dan is het effect van een brandwerende deur nihil.

  • Kies voor een brandwerende deur die nauw aansluit op de dorpel
  • Plaats deze deur in een brandwerend kozijn
  • Zorg ervoor dat de muren van beton zijn
  • Zorg voor het juiste hang- en sluitwerk, wat tevens brandbestendig is
  • Plaats opschuimende strips rondom het deurblad

Maak gebruik van onze montageservice

Wilt u zeker weten dat de deur juist wordt geplaatst, dan kunt u gebruik maken van onze montageservice. Ons vakkundig personeel zorgt ervoor dat de brandwerende deuren perfect worden geplaatst.

De nieuwe deur is in het vizier. Vol enthousiasme heeft u de deur samengesteld in ons configuratiemenu. U kunt niet wachten tot de deur er eíndelijk is. Maar toch zit u met een knoop in uw maag. Want als het aan uw tijdschema of twee linkerhanden ligt, blijft de nieuwe deur in zijn verpakking gewikkeld.

Bespaar tijd en moeite, maak gebruik van onze montageservice voor de nieuwe deuren. Onze vakkundige monteurs komen bij u langs om de deur perfect te monteren.

Montageservice deuren: zo werkt het

De montageservice is eenvoudig te regelen. Wanneer u de deur bestelt in het configuratiemenu, kunt u als laatste optie de montageservice aanvinken. In het winkelmandje verschijnt direct de prijs, zo weet u exact waar u aan toe bent.

Nadat de nieuwe deur bij ons magazijn geleverd is, nemen wij contact met u op om een geschikte datum te prikken voor de montage van de deur.

Enkele aandachtspunten:

  • Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.
  • Wij meten deuren in én monteren deuren, door het hele land. Met uitzondering van de waddeneilanden.
  • De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Zelf monteren?

Als u uw deuren zelf wilt monteren, dan kunt u hieronder naar de montage instructies van de desbetreffende deuren:

Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl