Welke scharnieren heb ik nodig?

Welke scharnieren zijn handig? En hoeveel scharnieren per deur? Het is belangrijk dat je de juiste scharnieren bij de deur aanschaft. Zo voorkom je dat de deuren gaan verzakken of knellen. Met de juiste scharnieren zal de deur soepel open en dicht gaan.

Scharnieren voor de binnendeur

Voor binnendeuren heb je weer andere scharnieren nodig dan voor buitendeuren. Binnendeuren zijn veel lichter in gewicht, dus hebben logischerwijs ook andere scharnieren nodig hebt.

  • Bladscharnieren
  • Inboorpaumelle

Hoeveel scharnieren per deur? Dat hangt af van afmetingen. Als het bijvoorbeeld een extra hoge deur is, dan zijn er meer scharnieren nodig dan bij een standaardafmeting. Doorgaans zijn er rond de 2 á 3 deur scharnieren per binnendeur nodig. 

Scharnieren voor de buiten- en voordeur

De buitendeur is groot en zwaar. Dit betekent vanzelfsprekend ook extra stevige scharnieren voor de deur. Voor buitendeuren zijn veiligheidsscharnieren (kogellagerscharnieren) uitermate geschikt. Zo draait de deur extra soepel.

Een veiligheidsscharnier deur is niet alleen geschikt om het zware gewicht van de deur aan te kunnen, maar ook om de deur meer inbraakbestendig te maken. Zorg ervoor dat de veiligheidsscharnieren voorzien zijn van een dievenpen.

Ontvang gratis advies over de scharnieren deur

Wij voorzien jou van advies in onze configurator. Wanneer je de deur zelf samenstelt in onze configurator, dan heb je hier ook de optie om de juiste scharnieren deur mee te bestellen. Per deur verschijnt automatisch de juiste scharnier voor de deur. Zo weet je direct welke scharnieren nodig zijn.

Deur + bijpassende scharnier

Bij de Deurengigant kun je voordelig en snel je eigen deur samenstellen. Voordeuren, achterdeuren, binnendeuren. Wij zijn van alle markten thuis. Maak gebruik van onze configurator en bestel hier ook gelijk de bijpassende deur scharnieren.

Profiteer ook van onze andere voordelen:

Reload 🗙