Hoe meet je de maten van een deur?

De huidige voordeur moet hoognodig vervangen worden. Al een aantal maanden of misschien zelfs jaren twijfelde je erover, maar nu is de knoop echt doorgehakt. Het aanschaffen van een nieuwe deur is dan ook niet zomaar een aankoop. Daarom is het extra belangrijk om een deur te ontwerpen die helemaal in het kozijn past én bij je smaak aansluit.

Zo meet je nauwkeurig

Om de juiste deur aan te schaffen, heb je ook de juiste maten nodig. Een karwei dat de nodige precisie vereist. Gelukkig scheelt het dat de deur vervangen wordt en dat de maten van de huidige deur eenvoudig opgemeten kunnen worden. Hoe meet je een deur op?

  • Hoogte deur: meet van onder naar boven de maat van de oude deur op
  • Breedte deur: Meet van links naar rechts de maat van de huidige deur op

Opdekdeur of stompe deur opmeten

Bovenstaande meetmethode klinkt natuurlijk heel simpel, maar dat is het niet altijd. Want hoe werkt het met een opdekdeur? Wat meet je dan mee? Bekijk het op de pagina's hieronder:

Maak gebruik van onze inmeetservice

Kom je er niet helemaal uit bij het opmeten van de maten voor de deuren of wil je het bij voorbaat al niet zelf opmeten? Maak gebruik van onze inmeetservice. Zo weet je zeker dat de maten van de deuren kloppen en ontvang je ook nog eens persoonlijk advies over het stijlen van de deur.

Profiteer van al onze voordelen:

  • Inmeetservice: wij komen langs om de maten voor de deuren op te meten
  • Montageservice: maak gebruik van onze montageservice voor het monteren van de voordeur
  • Garantie: maar liefst 10 (!) jaar garantie

De nieuwe deur is in het vizier. Vol enthousiasme heeft u de deur samengesteld in ons configuratiemenu. U kunt niet wachten tot de deur er eíndelijk is. Maar toch zit u met een knoop in uw maag. Want als het aan uw tijdschema of twee linkerhanden ligt, blijft de nieuwe deur in zijn verpakking gewikkeld.

Bespaar tijd en moeite, maak gebruik van onze montageservice voor de nieuwe deuren. Onze vakkundige monteurs komen bij u langs om de deur perfect te monteren.

Montageservice deuren: zo werkt het

De montageservice is eenvoudig te regelen. Wanneer u de deur bestelt in het configuratiemenu, kunt u als laatste optie de montageservice aanvinken. In het winkelmandje verschijnt direct de prijs, zo weet u exact waar u aan toe bent.

Nadat de nieuwe deur bij ons magazijn geleverd is, nemen wij contact met u op om een geschikte datum te prikken voor de montage van de deur.

Enkele aandachtspunten:

  • Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.
  • Wij meten deuren in én monteren deuren, door het hele land. Met uitzondering van de waddeneilanden.
  • De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Zelf monteren?

Als u uw deuren zelf wilt monteren, dan kunt u hieronder naar de montage instructies van de desbetreffende deuren:

Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl