Hoe meet je de maten van een deur?

De huidige voordeur moet hoognodig vervangen worden. Al een aantal maanden of misschien zelfs jaren twijfelde je erover, maar nu is de knoop echt doorgehakt. Het aanschaffen van een nieuwe deur is dan ook niet zomaar een aankoop. Daarom is het extra belangrijk om een deur te ontwerpen die helemaal in het kozijn past én bij je smaak aansluit.

Zo meet je nauwkeurig

Om de juiste deur aan te schaffen, heb je ook de juiste maten nodig. Een karwei dat de nodige precisie vereist. Gelukkig scheelt het dat de deur vervangen wordt en dat de maten van de huidige deur eenvoudig opgemeten kunnen worden. Hoe meet je een deur op?

  • Hoogte deur: meet van onder naar boven de maat van de oude deur op
  • Breedte deur: Meet van links naar rechts de maat van de huidige deur op

Opdekdeur of stompe deur opmeten

Bovenstaande meetmethode klinkt natuurlijk heel simpel, maar dat is het niet altijd. Want hoe werkt het met een opdekdeur? Wat meet je dan mee?

  • Opdekdeur opmeten: Een opdekdeur kenmerkt zich doordat het op het kozijn valt. De deur heeft dus een opdekrand. Wanneer je hier de breedte opmeet, meet je de binnenzijde op van de oude deur. Heb je al een opdekdeur, dan meet je dus niet de opdekrand op. Bij het opmeten van de hoogte met je juist de buitenzijde van de opdekdeur, inclusief de opdekrand aan de bovenkant.
  • Stompe deur opmeten: Bij een stompe deur geldt wel de eenvoudige meetmethode. Van links naar recht en van onder naar boven meet je de oude deur op.

Maak gebruik van onze inmeetservice

Kom je er niet helemaal uit bij het opmeten van de maten voor de deuren of wil je het bij voorbaat al niet zelf opmeten? Maak gebruik van onze inmeetservice. Zo weet je zeker dat de maten van de deuren kloppen en ontvang je ook nog eens persoonlijk advies over het stijlen van de deur.

Profiteer van al onze voordelen:

  • Inmeetservice: wij komen langs om de maten voor de deuren op te meten
  • Montageservice: maak gebruik van onze montageservice voor het monteren van de voordeur
  • Garantie: maar liefst 10 (!) jaar garantie

Wij bieden u een professionele montage service. Wij meten deuren in en monteren deze door het hele land (behalve op de waddeneilanden).

Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.

De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Wilt u weten wat het monteren van uw deur kost? Plaats uw deur in het winkelmandje. Daar tonen wij meteen onze montageprijs.

 
 
 
 
Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl