Tips deuren verven in uw favoriete kleur

Haal de stylist in uzelf naar boven en geef uw woning een metamorfose. Volgens de professionals zijn de belangrijkste pilaren voor een harmonieus interieur de wand, het plafond, accessoires, vloer en meubelen. Maar wij denken dat alles begint met de toegang tot een ruimte: de deur. Hoe neem u deze mee in uw make-over?

Een speels lijnenspel of eenvoud

Een kloddertje groen hier, een kloddertje groen daar. Het is fijn om eens een totaal andere weg in te slaan dan u normaal doet. Waar de meeste mensen wit gesausde muren hebben en deuren in dezelfde kleur of één kleurtint verschil, kan u het ook eens heel anders aanpakken. Want, waarom kiest u er niet eens voor om de deur te verven in een totaal andere kleur. Het is anders, speels en vergt moed.

Houd u toch meer van eenheid? Rust creëren in een ruimte doet u door het spelen met dezelfde kleur. Waar negen van de tien mensen kiezen voor een lichte kleur op de muur en deur, is het ook mogelijk om eenheid te creëren in elk andere kleur. Zolang u ervoor zorgt dat u de muren, wanden én deurkozijnen in dezelfde tint schildert, houdt u het rustig in huis. Wanneer het lijnenspel van de kozijnen afsteken wordt het algauw een druk geheel, ondanks dat u overige kleuren rustig houdt.

Welke deur wilt u?

Bij Deurengigant kunt u kiezen voor deuren in allerlei soorten en maten wanneer het aankomt op binnendeuren. Wij hebben de volgende binnendeuren en buitendeuren ons ons assortiment:

 • Barndeuren
 • Brandwerende deuren
 • Boarddeuren
 • Louvredeuren
 • Luxe binnendeuren
 • Industriële binnendeuren - Steelwood

Deuren schilderen – een stappenplan

Voor alle deuren valt iets te zeggen. Kies de deur die het beste past bij uw wensen, stijl en persoonlijke smaak. Sommige deuren zijn al voorgegrond en hebben enkel één laag verf nodig voor een totale dekking. Wanneer u kiest voor een specifieke deur uit onze collectie, kunt in de productinformatie lezen in hoeverre een deur is voor- en na behandeld. Wanneer een deur onbehandeld is, gelden de volgende verfinstructies als u de deuren wilt schilderen:

 • Voordat u de deuren gaat schilderen (of spuiten), maak de deur schoon met warm water en een ontvetter. Gaatjes en scheuren kunt u dichten met een opvulmiddel. Voordat u de deur gaat schilderen haalt u het deurbeslag eraf voor een mooier resultaat.
 • Is het vulmiddel droog? Dan kunt u de deur schuren. Gebruik hiervoor schuurpapier met een lichte korrel zodat er geen beschadigingen ontstaan. Veeg na met een zachte borstel en plak alles waar geen verfkwast over heen mag gaan af met verftape.
 • Dan is het tijd om de deur in de grondverf te zetten. Pak een schone verfroller en breng de verf royaal aan. Werk verticaal en van boven naar beneden. Daarna brengt u wat verf aan in horizontale richting voor een optimale verdeling. Eindig me lange verticale banen zodat u er geen strepen op de deur komen. Daarna is de zijkant van de deur aan de beurt.
 • Schuur na wanneer u ziet dat er in de grondverf nog een korreltje te vinden is voor een mooi glad oppervlak.
 • Schilder de deur in uw gewenste kleur. Gebruik een lakroller voor verf op waterbasis voor een gelijkmatige laag. Na 16 uur brengt u een tweede laag aan voor een goede bescherming tegen krassen en stoten. Verwijder de tape voordat de verf droog is om te voorkomen dat u de lak beschadigd. Na een goede week is de lak volledig uitgehard en kras- en stootvast.

Zorg bij het bestellen van nieuwe deuren dat u altijd de juiste deurmaten opmeet!

De nieuwe deur is in het vizier. Vol enthousiasme heeft u de deur samengesteld in ons configuratiemenu. U kunt niet wachten tot de deur er eíndelijk is. Maar toch zit u met een knoop in uw maag. Want als het aan uw tijdschema of twee linkerhanden ligt, blijft de nieuwe deur in zijn verpakking gewikkeld.

Bespaar tijd en moeite, maak gebruik van onze montageservice voor de nieuwe deuren. Onze vakkundige monteurs komen bij u langs om de deur perfect te monteren.

Montageservice deuren: zo werkt het

De montageservice is eenvoudig te regelen. Wanneer u de deur bestelt in het configuratiemenu, kunt u als laatste optie de montageservice aanvinken. In het winkelmandje verschijnt direct de prijs, zo weet u exact waar u aan toe bent.

Nadat de nieuwe deur bij ons magazijn geleverd is, nemen wij contact met u op om een geschikte datum te prikken voor de montage van de deur.

Enkele aandachtspunten:

 • Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.
 • Wij meten deuren in én monteren deuren, door het hele land. Met uitzondering van de waddeneilanden.
 • De Moodplus Barn deuren worden helaas niet door ons gemonteerd.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Zelf monteren?

Als u uw deuren zelf wilt monteren, dan kunt u hieronder naar de montage instructies van de desbetreffende deuren:

Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020 Deurengigant.nl