Achterdeuren hardhout: zelf samenstellen met de configurator!

Een deur die jaren meegaat, dat wilt toch iedereen? Een achterdeur hardhout voldoet aan deze wens. Onze CanDo en Proporte achterdeuren hardhout zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, waaronder vurenhout en Meranti.

Achterdeur hardhout schilderen?

Bij ons bestelt u uw achterdeuren hardhout altijd met een grondverf. Hierdoor kunt u de achterdeur hout zelf eenvoudig schilderen. Bij het schilderen van achterdeuren hout kunt u kiezen uit twee type verf:

 • Acryl verf (watergedragen verf)
 • Alkyd verf (synthetische verf)

Het verschil in beide type verf ligt hem in de verwerkbaarheid, geur en duurzaamheid. Zo is de synthetische alkyd verf beter te verwerken. Maar heeft de watergedragen acryl verf weer als voordeel dat het sneller droogt en minder vergeelt. Het advies is echter toch om alkyd verf te gebruiken voor buitendeuren. Want deze verf is wat dikker en beschermd beter tegen de weersinvloeden. Dus uw achterdeur hardhout kunt u het beste schilderen met een synthetische verf.

Gaat u uw achterdeuren hout schilderen? bekijk dan onze tips:

 • Plak alle ramen goed af
 • Werk altijd van binnen naar buiten
 • Vergeet niet de onder en bovenkant van de deur te schilderen
 • Schilder met de houtnerf mee voor een mooi eindresultaat
 • Gebruik twee of meer verflagen om een perfect gelakte deur te krijgen

Tips voor een goede achterdeur van hout

Een achterdeur van hout is meer dan een deur. Het is de verbinding tussen uw huis en uw tuin. Deze deuren moeten daarom voldoen aan meerdere voorwaarden om geschikt te zijn voor uw huis, hierbij ziet u dat u aan een achterdeur andere eisen moet stellen dan aan bijvoorbeeld een binnendeur. Hier zijn onze drie eisen waaraan een goede achterdeur van hout aan moet voldoen:

 1. Een goede hardhouten achterdeur geeft een veilig gevoel
 2. Een goede achterdeur hardhout is bestand tegen alle weersomstandigheden. Bij een binnendeur heeft u deze zorg niet
 3. Een goede houten achterdeur bespaart op de energiekosten

Beveiligen tegen inbraak

Veel huizen hebben een goede en stevige voordeur die beschermd tegen diefstal. Maar veel mensen weten niet dat de meeste inbraken worden gepleegd via een zij- of achterdeur. U kunt bij onze achterdeuren hardhout zelf uw veiligheidsbeslag kiezen. U kunt kiezen uit een volledig veiligheidspakket. Maar u kunt ook voor een SKG-gekeurd slot met een driepuntssluiting kiezen. Een optimale beveiliging tegen inbraak.

Voordelen van Deurengigant

Als u bij ons uw houten achterdeur koopt, dan profiteert u van verschillende voordelen:  

 • Korte levertijden
 • Topkwaliteit voor de scherpste prijs
 • Tot 10 jaar garantie
 • In Nederland en België
 • Keuze uit verschillende type houten deuren zoals onze houten buitendeuren!
 • Al vanaf 2004 altijd tevreden klanten
 • Beschikking over verschillende topmerken:

Wij bieden u een professionele montage service. Wij meten deuren in en monteren deze door het hele land (behalve op de waddeneilanden).

Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Wilt u weten wat het monteren van uw deur kost? Plaats uw deur in het winkelmandje. Daar tonen wij meteen onze montageprijs.

Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2019 Deurengigant.nl