Hardhouten buitendeur: korting tot 30%!

Een hardhouten buitendeur kunt u in verschillende soorten en stijlen kopen. Denk aan nostalgisch, modern, tijdloos of klassiek. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment waardoor u zeker een vervanging kunt vinden van uw huidige hardhouten buitendeur. U kunt uw buitendeuren hout zelf samenstellen met onze configurator. U behoudt tijdens het configureren het overzicht de hardhouten buitendeuren prijzen en onderdelen.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van houten buitendeuren?

Een houten buitendeur is een belangrijk onderdeel van uw huis en tuin. U kunt deze deuren gebruiken als voordeur, tuindeur of achterdeur. Om te zorgen dat deze houten buitendeuren aan uw eisen voldoen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Er zijn eigenlijk drie voorwaarden waaraan een goede buitendeur van hardhout aan moet voldoen. Onze eisen zijn:

 • Een houten buitendeur moet een veilig gevoel geven tegen eventuele insluipers
 • Een hardhouten buitendeur kan zonder problemen alle weersomstandigheden aan
 • Een goede buitendeur van hardhout bespaart op de stookkosten

De bovenstaande punten zijn voornamelijk praktische punten waaraan de deur moet voldoen. Daarnaast moet u ook kijken naar de uitstraling van de deur. Past deze bij het huis en de inrichting van het huis? Heeft u bijvoorbeeld veel glazen binnendeuren? Dan is het een goed idee om uw houten buitendeur erop aan te laten sluiten. Er zijn verschillende stijlen waaruit u kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld:

 • Buitendeuren van hout met glas
 • Klassieke houten buitendeuren
 • Massief houten buitendeuren
 • Moderne houten buitendeuren

Hoe meet ik de maten van mijn hardhouten buitendeur op?

Een houten buitendeur kopen klinkt eenvoudig. Maar vooral als de houten deur op maat moet worden gemaakt is dit nog weleens lastiger dan gedacht. Het is belangrijk om de juiste maten te weten. De maten meet u niet zomaar op, dit kan namelijk per deur verschillen. De maten meet u als volgt op:

 • Opdek hardhouten buitendeur opmeten

Deze buitendeuren hout meet u als volgt op. De breedtemaat meet u op door de binnenzijde van de oude deur op te meten, zonder de opdekrand. De hoogtemaat meet u op door de buitenzijde van de oude deur op te meten, inclusief opdekrand.

 • Stompe houten buitendeur

Deze deur is eenvoudig op te meten. Meet gewoonweg de lengte- en breedtemaat op van uw oude deur. Eventueel is het ook mogelijk om de sponningmaten in het kozijn op te meten. Dit moet echter zeer nauwkeurig gebeuren.

Is mijn houten buitendeur links- of rechtsdraaiend?

Bij houten buitendeuren op maat is het belangrijk dat u de draairichting van uw deur weet. Dit is belangrijk voor de plaatsing van de scharnieren en voor het deurbeslag. Erachter komen welke draairichting uw hardhouten buitendeur heeft is gelukkig vrij eenvoudig

 1. Sta aan de kant waar de buitendeur naar opendraait
 2. Aan welke kant zijn de scharnieren gemonteerd?
 3. Zitten ze aan de linker- of rechterkant?
 4. Zitten ze aan de linkerkant, dan is de deur linksdraaiend. Zitten aan de rechterkant, dan is de deur rechtsdraaiend

Dit geldt voor zowel stompe- als opdekdeuren.

Wij bieden u een professionele montage service. Wij meten deuren in en monteren deze door het hele land (behalve op de waddeneilanden).

Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Wilt u weten wat het monteren van uw deur kost? Plaats uw deur in het winkelmandje. Daar tonen wij meteen onze montageprijs.

Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2019 Deurengigant.nl