Deur met glas kopen: stel zelf op maat samen!

Bent u op zoek naar een deur met glas, dan zijn er een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn bij de aanschaf hierbij. Een deur met glas zal waarschijnlijk een prominente plek in huis krijgen. Onze tips voor het kiezen van een deuren van glas zijn als volgt:

 1. Bepaal welke uitstraling de deur met glas moet krijgen. Klassiek of modern?
 2. Bepaal welk type deur u wilt. Combineert u uw glas met een paneel of wordt het toch volledig glas
 3. Bepaal welk type glassoort u wilt. Blank, glas in lood of ondoorzichtig glas?
 4. Wat voor soort deurbeslag wilt u eventueel gebruiken (mocht dit noodzakelijk zijn)
 5. Kies een type scharnier voor bij de deur
 6. Kies voor kwaliteit, duurzaamheid en een sterk merk!

Deuren met glas opmeten

Als u deuren met glas op maat wilt laten maken, dan is het natuurlijk ontzettend belangrijk om de juiste maten op te meten. Het is gelukkig niet heel moeilijk om een deur op te meten. Afhankelijk van of u een opdek deur met glas of een stompe deur met glas nodig hebt, meet u de maten als volgt op:

Meet de breedtemaat van de oude deur op aan de binnenzijde, zonder de opdekrand mee te meten. Meet de hoogtemaat door de oude deur aan de buitenzijde inclusief opdekrand op te meten.

Ook hier meet u gewoon de maten van uw oude deur op. Meet simpelweg de lengte- en breedtemaat op. Het is ook mogelijk om de sponningmaten op te meten, maar dit moet dan wel nauwkeurig gebeuren

Hier hoeft u geen rekening mee te houden bij buitendeuren kopen. Dit zijn bijna altijd stompe deuren. Met een binnendeur met glas moet u hier wel rekening mee houden.

Uw deur met glas onderhouden doet u zo!

Een deur met glas verdient extra aandacht als u de deur gaat schoonmaken. Want bepaalde schoonmaakproducten kunnen schade aan het glas veroorzaken. Gebruik geen middelen met schuren substanties, want dit kan het glas beschadigen. Gebruik schoonmaakmiddelen zoals Glassex. Onze tips:

 • Maak de ramen schoon met een droge katoenen doek of keukenrol
 • Maak alle ruiten apart schoon
 • Maak streeploos schoon door elk ruitje met een droge katoenen doek droof te wrijven
 • Zit er verf op het deur glas? Gebruik dan een scheermesje of staalwol. Andere middelen kunnen het glas of de deur beschadigen

Wist u trouwens dat u een deur met glas ook kunt gebruiken als mooie tuindeur of voordeur?

Welke draairichting krijgen uw glazen deuren?

Als u uw glazen deuren wilt bestellen, dan is het belangrijk dat u weet welke draairichting uw deur heeft. Dit is belangrijk voor het deurbeslag. Om te bepalen welke draairichting uw glazen deur moet hebben volgt u de volgende stappen:

 • Ga aan de kant staan waar uw oude glasdeur op maat naar open draait
 • Kijk waar de scharnieren gemonteerd zijn
 • Zijn de scharnieren aan de linkerkant van de glazen deur gemonteerd, dan heeft u een linksdraaiende glazen deur op maat nodig
 • Als de scharnieren zich aan de rechterkant van uw oude glasdeuren bevinden, dan heeft u rechtsdraaiende glazen deuren nodig

Dit geldt voor zowel opdek- als stompe glazen deuren. 

Wij bieden u een professionele montage service. Wij meten deuren in en monteren deze door het hele land (behalve op de waddeneilanden).

Onze (maatwerk) deuren zijn altijd haaks. Heeft u een oud huis met scheve kozijnen, dan schaven wij in het werk de deuren op maat. Ook in het geval van de Svedex afgelakte deuren dienen wij soms aanpassingen aan de deur te doen. Dit doen wij altijd aan de hangzijde, de onder en/of bovenkant. Aan de sluitzijde, de kant waar het slot zit, kunnen wij deze Svedex deuren niet bewerken.

Wilt u meer weten over onze service, neemt u dan contact op.

Wilt u weten wat het monteren van uw deur kost? Plaats uw deur in het winkelmandje. Daar tonen wij meteen onze montageprijs.

Algemene voorwaarden

Cookies

Privacybeleid

©2018 Deurengigant.nl